.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.03.2020 07:54

Коментари 1 / Видяна 4010

ОСТАНИ СИ ВКЪЩИ!

Още по темата: 50 – годишен наруши карантината в Кюстендил, чака го солена глоба Само двама полицаи са заразени с коронавирус у нас Стил и класа по време на пандемия: Във Виена файтони доставят храна по домовете Коронавирусът взе 60 000 жертви в Европа Над 80 души са под карантина в Разлог 611 заразени с коронавирус в България 593 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, 3 нови в Кюстендил Почти 1 млн. теста за COVID-19 в Русия Гърция започва безплатно тестване по домовете за COVID-19 581 с коронавирус у нас

 

 

Вчера говорих с приятелка, която от 14 години живее в Испания. Майка на три деца. Естествено, основната тема е коронавирусът. Разказва, че до преди няколко дни приемали препоръките за предпазване леко пренебрежително. И те си мият ръцете, купили дезинфектанти и нещо за хапване, но толкова. Всеки ден била навън с децата. До вчера обаче. Разбрала, че положението е сериозно и изолацията е задължителна като видяла военните и полицията. Обикалят улици и паркове и предупреждават хората да се приберат вкъщи. Казва, че вече ще излизат само в краен случай.

 

СОЦИАЛНАТА ИЗОЛАЦИЯ Е ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ДЕЙСТВАЩО СРЕДСТВО СРЕЩУ COVID-19! Нека всички да го разберем. Нека спрем да се надсмиваме на живота, нека спрем да се правим на фалшиви герои! Помислете за себе си, помислете за близките си, помислете за възрастните си съседи!

 

От вчера страната ни е в извънредно положение – затвориха училища, детски градини, университети. Къде са обаче децата ни – водим ги на разходка с още 5-6 техни връстници и майките им. Прегръщат се, тичат, пипат всичко наоколо. Младежите и те са навън – по кафетата и парковете. С присъщата за младостта самоувереност показват колко са смели.

Бабите и дядовците – и те по пейките. Да обсъдят с Пенка, Станка и Гошо какво са казали по телевизора…

 

ХОРА, СПРЕТЕ СЕ! Разберете, че това не е шега. Дръжте децата си вкъщи. Пийте кафето си у дома. Обадете се на родителите си и им кажете, че ако искат да са здрави, по-добре да не излизат. Това е филм, малко страшен, чийто край зависи от всеки един от нас.

 

Колко пъти сте си казвали, че имате нужда от време да си останете вкъщи. Просто така – да изгледате любимия сериал, да почетете книга, да направите сладкиш или да поиграете с децата. Ето сега е това време – ВРЕМЕ ЗА ВКЪЩИ! Насладете му се и опазете здравето на Вас и Вашите близки!

 

„И ДА НЕ ИЗЛИЗАШ ОТ ВКЪЩИ!“ – така завърши разговорът с приятелката ми вчера. Аз ще го направя, направете го и Вие!

 

Автор: Екип, E79 News
Тагове:

Коментари:

Някой, 14.03.2020 19:50

Как да не излизаме като ни задължават да ходим на работа, където идват не малко хора и от различни градове???!!!!! Към кого да се обърнем като не се вземат мерки?

1