.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.03.2020 07:54

Коментари 2 / Видяна 5434

ОСТАНИ СИ ВКЪЩИ!

Още по темата: 160 новозаразени и 12 починали от коронавирус Дванадесет паралелки от пет училища в Благоевградско се обучават дистанционно заради случаи на Ковид-19 Карантинират ученици от СУ "Братя Каназиреви" в Разлог заради случаи на коронавирус Само благоевградчани влизат в Германия с PCR тест Доц. Чорбанов: Училищата не трябва да бъдат ограничавани заради COVID-19 За осем дни – пет училища в Благоевград и Кресна със случаи на COVID – 19 Коронавирус и в 3 ОУ „Димитър Талев” Удължиха извънредната епидемична обстановка Коронавирус и в МГ и в Икономиката в Благоевград Няколко класа от от Строителния под 14-дневна карантина

 

 

Вчера говорих с приятелка, която от 14 години живее в Испания. Майка на три деца. Естествено, основната тема е коронавирусът. Разказва, че до преди няколко дни приемали препоръките за предпазване леко пренебрежително. И те си мият ръцете, купили дезинфектанти и нещо за хапване, но толкова. Всеки ден била навън с децата. До вчера обаче. Разбрала, че положението е сериозно и изолацията е задължителна като видяла военните и полицията. Обикалят улици и паркове и предупреждават хората да се приберат вкъщи. Казва, че вече ще излизат само в краен случай.

 

СОЦИАЛНАТА ИЗОЛАЦИЯ Е ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ДЕЙСТВАЩО СРЕДСТВО СРЕЩУ COVID-19! Нека всички да го разберем. Нека спрем да се надсмиваме на живота, нека спрем да се правим на фалшиви герои! Помислете за себе си, помислете за близките си, помислете за възрастните си съседи!

 

От вчера страната ни е в извънредно положение – затвориха училища, детски градини, университети. Къде са обаче децата ни – водим ги на разходка с още 5-6 техни връстници и майките им. Прегръщат се, тичат, пипат всичко наоколо. Младежите и те са навън – по кафетата и парковете. С присъщата за младостта самоувереност показват колко са смели.

Бабите и дядовците – и те по пейките. Да обсъдят с Пенка, Станка и Гошо какво са казали по телевизора…

 

ХОРА, СПРЕТЕ СЕ! Разберете, че това не е шега. Дръжте децата си вкъщи. Пийте кафето си у дома. Обадете се на родителите си и им кажете, че ако искат да са здрави, по-добре да не излизат. Това е филм, малко страшен, чийто край зависи от всеки един от нас.

 

Колко пъти сте си казвали, че имате нужда от време да си останете вкъщи. Просто така – да изгледате любимия сериал, да почетете книга, да направите сладкиш или да поиграете с децата. Ето сега е това време – ВРЕМЕ ЗА ВКЪЩИ! Насладете му се и опазете здравето на Вас и Вашите близки!

 

„И ДА НЕ ИЗЛИЗАШ ОТ ВКЪЩИ!“ – така завърши разговорът с приятелката ми вчера. Аз ще го направя, направете го и Вие!

 

Автор: Екип, E79 News
Тагове:

Коментари:

acoyewapog, 07.05.2020 21:05

http://mewkid.net/when-is-xaxlop/ - Amoxicillin 500 Mg Amoxil fbc.soyx.e-79.com.xdn.wt http://mewkid.net/when-is-xaxlop/

Някой, 14.03.2020 19:50

Как да не излизаме като ни задължават да ходим на работа, където идват не малко хора и от различни градове???!!!!! Към кого да се обърнем като не се вземат мерки?

1