28 Януари 2022
.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
08.03.2020 12:04

Коментари 0 / Видяна 930

Борисов: 50 000 маски идват от Турция

Още по темата: МЗ: Протести не могат да спрат разпространението на вируса 677 са новите случаи на коронавирус 49 нови случая на коронавирус в Благоевград Дават 50 лева на всеки, който се ваксинира 3 са новите случаи на коронавирус в Благоевградско В Гърция стартира задължителна ваксинация При тежка вълна на COVID-19: Детските градини ще работят само за деца на ваксинирани Здравният министър представя плана при нова вълна от COVID-19 (На живо) По данни на МОН: Малка част от персонала в детските градини и училищата е ваксиниран 4 нови случая на коронавирус в област Благоевград

 

Имаме още около 4000 новоплатени тестове за коронавирус, плюс близо 3000 в наличност – считаме, че са абсолютно достатъчни.

 

Това каза премиерът Бойко Борисов на извънредно заседание на Министерски съвет за мерките срещу коронавируса след като у нас бяха установени четири случая на заразени, съобщава “Фокус”.

 

“От снощи оперативния щаб, свързан с коронавируса и новата грипна епидемия, както ви обещахме, даваме надлежна информация. За подробностите вече сте информирани. Събирането днес е да облечем в решения мерките, които взимаме, взети са и ще се продължават да се взимат, за да може хората да спокойни.

 

Да виждат, че максимално се опитваме да ограничим вируса. За съжаление след Китай и и Италия е точка, в Гърция са много заразените. Считаме, че единият нулев пациент е дошъл от Гърция, но вече имаме и много фабрики италиански, които работят в България работят”, коментира министър-председателят.


“Виждате, че най-високотехнологичните нации страдат най-много. Проблемът е, че освен паниката, всички държави издадоха заповеди за забрана на износ на медицински, санитарни материали. Ние имаме още около 4000 новоплатени теста, плюс близо 3000, които имаме. Считаме, че са абсолютно достатъчни”, коментира още Борисов.

 

По думите му в Турция са договорени 50 000 маски.

 

“След края на Министерския съвет, сме се уговорили да се подпише договора в Турция, за да може камиона да тръгне към България. Даже няма да чакат и плащането.

 

Другите следващите мерки ще ги кажем една по една, тъй като искам мерките да ми ги предложат най-добрите специалист в щаба, за да бъде лишено от всякаква политическа оценка решенията, които се взимат. Ако някой може да намери по-добри специалисти, да ги доведе”, допълни още Борисов.

 

Той призова хората на не изпадат в паника и да не започват да се презапасяват с хранителни и други продукти.

 

“Големите вериги магазини имат достатъчно, държат запаси за по 30 дни напред”, увери министър-председателят. 

Пред болниците пък ще има полицейски патрули, които да гарантират сигурността, съобщи още Борисов.

 

“Нека да покажем, че сме дисциплинирана нация, че нищо не ни плаши и можем да преодолеем и тази криза. Нека бъдем единни и индустрията да работи на макс, за да защитим населението”, призова министър-председателят.

 

Той разпореди на министрите да бъдат на разположение 24 часа. Здравният министър Кирил Ананиев пък лично ще пътува до Плевен и Габрово, за да следи ситуацията на място.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN