.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
04.03.2020 13:18

Коментари 0 / Видяна 754

Първият щъркел донесе пролетта в село Абланица

Още по темата: Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов временно поема управлението на БСП Пръскат срещу кърлежи в Гоце Делчев Мъж от Гоцеделчевско „подари“ 32 бона на мним банков инспектор Гоце Делчев се преклони пред паметта на патрона на градa Синята зона в Гоце Делчев започва да работи ОБС-Гоце Делчев освободи от длъжност управителя на МБАЛ “Ив Скендеров” д-р Улевинов Днес сменят шефа на МБАЛ в Гоце Делчев На 8 април Общинският съвет в Гоце Делчев ще заседава извънредно Изявление на кмета на община Гоце Делчев във връзка с МБАЛ „Иван Скендеров“ ДГС-Гоце Делчев с нов шеф от днес

 

С първи щъркел в традиционното щъркелово гнездо осъмна на 2-ри март  хаджидимовското село Абланица.

 

Хората се радват, че и тази година предвестника на пролетта, който обитава гнездото  от няколко години  отново се завърна  за да  припомни на всички, че дългоочакваната пролет скоро трайно ще се настани в селото.

 

Миналата година  щъркела в Абланица пристигна в края на февруари ,а наша читателка спази традицията и отново зарадва със снимка екипът ни с чаканият гост в Абланица .

 

Благодарим на Ати за прекрасната снимка, с която предизвика страхотно пролетно настроение в мрачният и дъждовен мартенски ден.

 

Според поверието, местните хора разказват , че това е грижовния мъжки щъркел от семейството който е пристигнал по-рано за да приготви  гнездото за любимата му, където ще  излюпят малките си и тази година. \ toppresa\

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN