.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.02.2020 15:02

Коментари 0 / Видяна 742

С Масленица руснаците в Благоевград изпратиха зимата

Още по темата: Паметник на бездомното куче „цъфна“ в Благоевград Поискаха оставката на зам.-кмета по култура в Община Благоевград Благоевградската общественост почете 144 години от смъртта на Георги Измирлиев - Македончето Калъмбов продава хотел за баснословна сума Безвремието, което убива Благоевград Призовават кмета на Благоевград към действия Областният управител Бисер Михайлов свика спешно кризисния щаб за Коронавируса! На училище по време на пандемия Ударна дезинфекция на учебни заведения в Благоевград срещу COVID-19 Благоевградчани излизат на протест

 

Десетки гости от близо и далеч присъстваха на 23-ото издание на празника Масленица в Благоевград. Те се сбогуваха със зимата, изгаряйки чучелото на Масленица, за да посрещнат пролетта. Организатор на празника е Руския културно-информационен клуб.

Пристигащите гости бяха посрещнати от домакините с палачинки и водка. Палачинката е символ на слънцето, обясниха организаторите.

 

Доброто настроение – с песни и танци – поддържаха изпълнителите на сцената. В традиционните игри се включиха участници от различни възрасти, демонстрирали умения, майсторство и бързина. Жив петел беше голямата награда за най-добрия състезател.

В края на тържеството беше изгорено чучелото на Масленица. Заедно с него изгоряха и написаните от гостите на листчета лоши неща, станали през изминалата година, за да не се случват никога повече. Малки и големи прескачаха огъня за здраве и късмет.

Автор: БНР, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари: