.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
28.02.2020 09:35

Коментари 0 / Видяна 412

Отново спецоперация в Басейнова дирекция-Пловдив (Обновена)

Още по темата: Съдът запорира акции и сметки на Прокопиев 19-г. благоевградчанин на съд за нарушаване на карантината Каролев излиза на свобода срещу 50 хил. лв. гаранция Прокуратурата с изявление за случая “Каролев” Конвоираха Каролев за София Финансистът Владимир Каролев е в ареста в Благоевград Гешев обяви пълната си подкрепа за радикалните мерки срещу COVID-19, които искат лекарите Гледат мярка на обвиняем за наркотици чрез скайп между съда в Благоевград и ареста в Сандански Гешев поиска незабавни радикални мерки Окръжна прокуратура – Благоевград разпореди проверки за стриктно изпълнение на противоепидемичните мерки

 

Нова полицейска акция се провежда в момента в Басейнова дирекция-Пловдив. Извършени са нови арести на служители, съобщи за DarikNews директорът на ОД на МВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

 

Той допълни, че в момента в дирекцията се провежда специализирана полицейска операция под ръководстовто на Специализираната прокуратура и Антикорупционната комисия и отказа да говори повече.

 

Не е ясно колко души са арестувани и какви действия се извършват в дирекцията по време на специализираната операция.

 

Очаква се днес Окръжната прокуратура в Пловдив да внесе искане в съда за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на арестуваната шефка на дирекцията Цветелина Кънева, която бе арестувана по обвинение за безстопанственост.

 

Тя бе арестувана първо за 24 часа, а след това и за 72 часа във вторник.

 

Според обвинението през декември 2018 година, при проверка на „Басейова дирекция“ е установено, че е извършен незаконен сондаж на територията на „Захарни заводи“ Пловдив. Издадени са две наказателни постановления по 2000 лева и парите веднага са платени.

 

Оттогава не са предприети никакви мерки от служителите на Басейнова дирекция за незаконното водочерпене След това обаче, не са били предприети никакви мерки от страна на служителите на Басейнова дирекция за прекратяване на незаконното водочерпане.

 

Установено е, че „Захарни заводи“ черпи вода от незаконен водоизточник, като по този начин ощетява държавата, тъй като не заплаща нито една стотинка за ползването на водата.

 

Бивш шеф на РИОСВ от 2008 година Ивайло Йотков е отведен. Бил е началник отдел „Мониторинг, процедури водни обекти, зони за защита на водите и разрешителни в дирекция „Планове и разрешителни” в Басейнова дирекция „Източнобеломорски район”,

 

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN