.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
27.02.2020 16:46

Коментари 0 / Видяна 296

Правителството отдели 25 млн. лв. за физкултурни салони

Още по темата: Премиерът Борисов инспектира как летище става паркинг за тирове Кабинетът одобри как да бъдат разпределяни даренията за борбата с коронавируса По предложение на Борисов: ГЕРБ дари 100 000 от партийната си субсидия Премиерът и министрите даряват по 1000 лева от заплатите си на бедни семейства Борисов: Отлагаме данъците до 30 юни, 50 млн. за добавка на пенсионерите Премиерът Борисов провери новия водопровод на Перник Нова мярка: Пенсионерите ще пазаруваат само от 5 до 8 сутрин Държавата затяга мерките: Движение само до работа, аптека и до магазин, полицаи „ще прибират хората“ по парковете Антималарийно лекарство има положителен ефект при пациенти с COVID-19 Борисов: Единственото, което остана, е да забраним излизането от вкъщи, засега няма да го правим

 

Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2020 г., съобщи пресслужбата на кабинета.

 

Средствата в размер до 25 000 000 лв. ще бъдат предназначени за изграждане и оборудване на физкултурни салони в българските училища с цел създаване на съвременна и подходяща база, позволяваща практикуването на широк кръг от спортове. Училищата, в които ще бъдат изградени и оборудвани физкултурни салони, ще бъдат определени в списък, утвърден от министъра на образованието и науката.

 

 

Пред журналисти в МС министър Красен Кралев каза, че Министерството на образованието е предоставило списък с 50 държавни и общински училища, които са с най-голям брой ученици и имат условия и терен за изграждане на физкултурни салони. Той уточни, че става дума за съоръжения с размер на игралното поле от 500 до 700 квадратни метра, а размерът на административната част ще бъде от 150 до 220 квадратни метра, което означава, че ще бъдат направени от две до четири съблекални.

 

Прогнозната цена на всяко едно съоръжение е максимум до 1 млн. лева с включено пълно оборудване и климатизация. Министърът каза, че се надява първите физкултурни салони да са готови в рамките на 12 месеца и допълни, че разчита следващата година програма да бъде продължена. Той информира, че обществената поръчка по проекта ще бъде обявена от ведомството, като има готов типов проект, който ще бъде детайлизиран според размерите на физкултурните салони и ще бъде съгласуван с общините, като целта е изпълнителите да получат готови проекти, с които веднага да започнат изпълнението на обектите.

 

 

Чрез изграждането и оборудването на физкултурни салони ще бъде създадена модерна спортна база в училищата и ще се популяризира физическото възпитание и спорта като част от учебния процес. По този начин ще бъдат подпомогнати дейностите, насочени към понижаване на дела на преждевременно напусналите образователната система.

 

По този начин ще бъдат подкрепени превенцията и намаляването на тютюнопушенето сред младите хора, употребата на алкохол и наркотици, както и е условие за преодоляване на неблагоприятните тенденции в здравословното състояние на подрастващите, последица от недостатъчната двигателна активност.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN