.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
27.02.2020 15:41

Коментари 0 / Видяна 9220

Човек, който не е имал контакт със заразени и не е пътувал, е първият случай на коронавирус в САЩ

Още по темата: Отменят задължителното носене на маски на обществени места Борисов иска 30 000 PCR теста месечно от Южна Корея Важно за санданчани! Започват да глобяват хора без предпазни маски Коронавирус в Сандански! Мъж с положителна проба 101-годишен дядо оздравя от COVID-19 в Италия Китай съобщи за 48 нови случая на заразяване с коронавирус Обявиха гратисен период за маските Карантината в Банско пада 379 са случаите на заразени с COVID - 19 в България Заповед: Маските стават задължителни на всички открити и закрити обществени места

Това може да се окаже начало на вирусна епидемия и в Съединените щати

Центърът за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ съобщи, че е регистриран първия случай на коронавирус Covid-19 в страната при човек, който нито е имал контакт със заразени, нито е пътувал наскоро, сигнализирайки по този начин за потенциално начало на разпространението на смъртоносния вирус в страната.

 

CDC не знае как точно пациент от Калифорния се е заразил с вируса. Лицето е жител на окръг Солано и получава медицинска помощ в окръг Сакраменто. Пациентът не е имал съответна история на пътуване или излагане на друг пациент, заразен с вируса.

 

"Понастоящем не е известен източника на заразата. Възможно е това да е пример за разпространение на Covid-19 в дадена населен общност, което ще е първият подобен случай в Съединените щати", предупреди Центърът за контрол и превенция на заболяванията.

 

По този начин общият брой на случаите с коронавирус в САЩ достигна 60, по-голямата част от които са хора, евакуирани от град Ухан в Китай, където беше първичното огнище на коронавируса, или които са били на борда на круизния кораб Diamond Princess, който беше поставен под карантина край бреговете на Япония.

 

 

Съобщението на CDC беше факт непосредствено след специалната пресконференция на американския президент Доналд Тръмп, на която той се опита да увери американската общественост, че рискът от епидемия от коронавирус в САЩ остава нисък, подчертавайки високото ниво на подготвеност за реакция при евентуално избухване на епидемия.

Германия е в началото на епидемия от Covid-19, съобщи здравният министър

 

Германският министър на здравеопазването Йенс Спан предупреди в сряда, че страната е в началото на епидемия от коронавирус.

 

Той заяви, че здравните служители вече не могат да проследяват всичките вериги на предаване на инфекцията при заразените пациенти. Йенс Спан призова властите на страната да "активират своите пандемични планове и да се подготвят за възможното им влизане в сила".

 

Междувременно Южна Корея съобщи за нови 171 случая на заразени с коронавирус, с което броят на заразените в страната само в четвъртък достигна 505, а общият им брой досега - 1766. Ден по-рано (в сряда) новите случаи в Южна Корея бяха 334.

 

Великобритания потвърди за два нови случая на коронавирус, с което обшият им брой на острова достигна 15. Единият от заразените е бил в Италия, а другия на остров Тенерифе. Пациентите са прехвърлени в специализирани центрове за инфекция на Националната здравна служба (NHS) в болница Royal Liverpool и Royal Free Hospital в Лондон.

 

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN