.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
27.02.2020 15:37

Коментари 0 / Видяна 882

От януари 2021 г. желаещите да работят и учат във Великобритания ще кандидатстват по нова система

Още по темата: От януари 2021 г. желаещите да работят и учат във Великобритания ще кандидатстват по нова система Европейският химн е най-много свалян от интернет в Обединеното кралство Великобритания напуска ЕС тази нощ - какво трябва да знаем Великобритания напуска Европейския съюз Европейският съюз ратифицира сделката за Брекзит Каква промяна очаква Великобритания след Брекзит? 140 000 българи със статут на уседналост във Великобритания Борис Джонсън подписа споразумението за Брекзит Шефовете на ЕС подписаха споразумението за Брекзит Великобритания е готова да излезе от Евросъюза на 31 януари

 

От 1 януари 2021 г. във Великобритания ще има нова имиграционна система, по която хора, които искат да живеят, работят или учат във Великобритания, ще трябва да кандидатстват. Това каза днес във Варна посланикът на Обединеното кралство у нас Ема Хопкинс и допълни, че новата система е точкова.

 

Тя уточни, че по новата система ще се получават точки например за познаване на английския език, това дали имате предложение за работа, каква би била заплатата. Освен това, по думите на дипломата, ще има и пътека за по-лесно изкарване на разрешителни и визи за висококвалифицирани хора.

 

Посланикът допълни, че Великобритания е обявила, че българи ще могат да посещават Обединеното кралство за срок до 6 месеца без да имат нужда да си изкарват виза, независимо дали за туризъм или кратки бизнес пътувания.

 

В отговор на въпрос посланикът каза, че се надява в страната й да продължат да се обучават български студенти и припомни, че в момента те са около 6000. Около 2500 пък са британските студенти в България.

 

Посланикът коментира още, че не вярва икономиката на Великобритания да навлезе в рецесия след Брекзит и отпадането на споразумения с ЕС.

 

 

"Ние сме с много силна икономика, със силен фундамент, със силни традиции във финансите и сме петата най-голяма в света", каза Хопкинс.

 

Според нея Обединеното кралство ще просперира и занапред. Другата седмица ще започнат преговорите, за Обединеното кралство е много важно да поеме контрол върху своята политика, и не търсим отношения с ЕС, които да попречат на това, обясни тя.

 

 

Посланик Хопкинс е във Варна, където ще изнесе лекция пред студенти в Икономическия университет в града на тема "Мястото на Великобритания и България в НАТО". Събитието е част от кампанията на посолството на Великобритания у нас за отбелязване на 140-годишнината от началото на дипломатическите отношения между двете държави. По-късно през деня посланикът ще посети Военноморското училище в града, ще има среща и с британски граждани.

Автор: БТА, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.01.2021

1 USD =1.61 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.20 BGN

10 CNY =2.49 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.55 BGN