.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
27.02.2020 14:51

Коментари 0 / Видяна 440

„Български пощи“ ще разпространяват вестници и списания

Още по темата: Премиерът Борисов инспектира как летище става паркинг за тирове Кабинетът одобри как да бъдат разпределяни даренията за борбата с коронавируса По предложение на Борисов: ГЕРБ дари 100 000 от партийната си субсидия Премиерът и министрите даряват по 1000 лева от заплатите си на бедни семейства Борисов: Отлагаме данъците до 30 юни, 50 млн. за добавка на пенсионерите Премиерът Борисов провери новия водопровод на Перник Нова мярка: Пенсионерите ще пазаруваат само от 5 до 8 сутрин Държавата затяга мерките: Движение само до работа, аптека и до магазин, полицаи „ще прибират хората“ по парковете Антималарийно лекарство има положителен ефект при пациенти с COVID-19 Борисов: Единственото, което остана, е да забраним излизането от вкъщи, засега няма да го правим

 

Заради затварянето на Lafka, от 24 часа на 1 март се предвижда разпространението на печатни издания в страната да се поема от „Български пощи“ ЕАД. Това стана ясно по време на редовното заседания на Министерския съвет.

 

Транспортният министър Росен Желязков докладва на премиера Бойко Борисов, че е провел среща с издателите, за да изяснят неяснотите около разпространението на вестници и списания.

 

„Български пощи“ ще бъдат разпространителят в ситуацията, в която досегашният разпространител е заявил, че ще преустанови дейността си. В момента на пазара няма друга компания, която да може да изпълни този ангажимент“, отбеляза Желязков.

 

"Всяко едно печатно издание ще може да стига до сергията без посредник, въпреки че това ще ни струва дотация. Ще даваме пари за тази работа, но ще осигурим на всички печатни издания равнопоставеност", категоричен бе премиерът Бойко Борисов.

 

Министър Желязков обясни, че размерът на отстъпката, която се предвижда от разпространителят да бъде намалена, което е форма на насърчаване на издателите.

 

Ресорният министър каза още, че издателите са изразили притеснения, че точките на разпространение, на които досега бяха обектите на Lafka, ще лиши читателите от достъп до печатни издания. "Затова предлагаме на общините да взаимодействат с "Български пощи" и плюс пощите да се определят атрактивни места. Има над 3000 пощи, но реалния пътникопоток, който е интересен за разпространението, минава пред 600 места. Затова и ние предлагаме и ще определим в допълнително места, за да компенсираме", заяви Желязков.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN