.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
27.02.2020 12:32

Коментари 0 / Видяна 19822

Уволнения като за последно в Община Благоевград

Още по темата: Да управляваш на инат! Кметът на Благоевград прави фестивал, вместо да подкрепи болниците в града! Дезинфекцират със специализирана техника откритите обществени площи в Благоевград Започна дезинфекция на автобусните спирки и улици в Благоевград Подаването на заявления за приема на деца в детските градини в Благоевградско се отлага с 30 дни Кметът Томов свиква спешно кризисния щаб Христо Михалков е новият началник-отдел "Социална политика" Христо Михалков оглави отдел "Социална политика" в община Благоевград. Той е назначен със заповед на кмета Румен Томов вчера. За това, че той ще е новият социален шеф. Мястото бе овакантено, след като досегашната началничка на отдела Елена Стойчева бе о Важно за благоевградчани! Обслужват граждани само на гишета Нова болница, балнеосанаториум с минерална вода и язовир „Ракочевица“? Махат и ръководителя на ансамбъл „Пирин“?

 

 

Кметът на Благоевград Румен Томов е освободил от длъжност Симона Митова – началник-отдел „Образование“ и Елена Стойчева – началник-отдел „Социална политика“. Заповедите им са връчени днес като в мотивите е записано „Утвърдено длъжностно щатно разписание на Общинска администрация“, твърдят източници на Е-79 нюз.

 

Често този мотив се ползва за отстраняване на неудобни служители, смятат специалисти по „Човешки ресурси“. В случая обаче щатът за двамата началник отдели, които са уволнени днес, няма как да бъде съкратен, тъй като промяната на структурата на Общинска администрация – Благоевград, предложена от Томов, е предмет на съдебно дело в Административен съд – Благоевград. Ето защо, преди да прави каквито и да било промени в администрацията си, Томов трябва да се съобрази с до сега действащата структура, а всичко различно от нея е неправомерно.

 

Симона Митова бе назначена за началник-отдел „Образование“ в Община Благоевград през пролетта на 2016 г. Преди да дойде в Общината дълги години работеше като детска учителка в ЦДГ №1 „Ведрица“.

 

Говори се, че за мястото на другата отстранена от длъжност днес – Елена Стойчева – началник-отдел „Социална политика“, вече има определен човек. Това е уволняваният двукратно бивш директор на дома за възрастни хора в кв. „Струмско“ Христо Михалков. Младият мъж беше отстранен от поста през 2015 г., заради смърт при неясни обстоятелства на възрастен човек от дома. На изборите през есента на миналата година Михалков беше кандидат за общински съветник от Български земеделски народен съюз, а на предходните местни избори беше кандидат от тогавашната партия на благоевградският адвокат Александър Мановски.

 

Кога ще спре червената метла в Благоевград и реваншизмът е въпросът, който започват да си задават все повече благоевградчани. Всеобщото мнение е, че би било логично кметът Румен Томов да изчака решението на ВАС за оставането му на поста, след което да решава дали са необходими промени в администрацията, с която ще работи в Общината.

 

Автор: Екип, E79 News
Тагове:

Коментари: