.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.02.2020 10:56

Коментари 0 / Видяна 3416

Община Благоевград отново предаде хората. Винетките остават

Още по темата: Призовават кмета на Благоевград към действия Областният управител Бисер Михайлов свика спешно кризисния щаб за Коронавируса! На училище по време на пандемия Ударна дезинфекция на учебни заведения в Благоевград срещу COVID-19 Благоевградчани излизат на протест Малки и големи посрещнаха Баба Марта на площада в Благоевград Започват номинациите за "Жена на годината в Благоевград” С Масленица руснаците в Благоевград изпратиха зимата Въжен парк – Благоевград отваря врати на 1 март Община Благоевград отново предаде хората. Винетките остават

 

 

Община Благоевград не е подала заявление в МРРБ за освобождаване на републиканската пътна мрежа на територията ѝ от винетни такси, съобщава Струма ком. Това означава, че въпреки недоволството си, стотици жители на селата Покровник, Мощанец, Падеш, Лешко, Дъбочица, Габрово, Селище, Дренково, Логодаж, Клисура и Обел ще продължат да плащат винетки, за да стигнат до общинския център.

 

Проблемът стои от години, но до сега така и не се намира решение за него. На практика, хора, които живеят на територията на община Благоевград, избират кмета ѝ и нямат осигурен алтернативен общински път за придвижване, са принудени да плащат, за да стигнат до работното си място например. Немалък е и броят на възрастните хора, които пътуват от Благоевград до някое от селата, където имат нива или градина. Единствената алтернатива за всички остава общественият транспорт, който обаче не винаги е достатъчно удобен.

 

Общественото недоволство по темата ескалира преди седмица, когато жители на села около София блокираха пътища именно по същата причина. Тогава премиерът Бойко Борисов се разпореди, че щом избират кмет на общината, няма логика да плащат винетка, за да стигнат до общинския център и даде възможност на всички общини в България да заявят кои пътища на тяхна територия да бъдат освободени от пътен налог.

 

От Община Благоевград обаче явно са преценили, че гражданите ѝ са достатъчно богати и могат да продължат да плащат по 97 лв. за винетка вместо да се отделят пари от бюджета за поддръжка на пътища, които от републикански биха станали общински.

  

Автор: Екип, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN