.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.02.2020 12:41

Коментари 0 / Видяна 450

Нено Димов остава в ареста

Още по темата: Шеф на фирма и бивш зам.-кмет на Банско отиват на съд за документална измама Отложиха делото за смъртта на Ангел Димитров-Чората ВКС разглежда делото по случая „Чората“ Полфрийман иска възобновяване на делото, не бил убил умишлено Андрей Монов 27-годишен мъж остава в ареста за изнасилване на възрастна жена в община Струмяни 18 години затвор за умишлено убийство на мъж в Белица Пуснаха шеф в Комисията по хазарта срещу 15 000 лв. 10 години затвор за жестоко убийство в Кюстендилско Осъдиха мъж, принуждавал 23-г. жена да проституира в хотел в Банско ВКС окончателно остави на свобода осъдения за убийство Полфрийман

 

Бившият министър на околната среда и водите Нено Димов да остане в ареста, нареди апелативният специализиран съд.

 

Решението бе взето с два на един съдийски гласа, предава Нова ТВ. То бе подписано с особено мнение от Даниела Росенова. Според нея няма опасност, ако Нено Димов бъде освободен, да извърши ново престъпление или да се укрие.

 

Съдът отхвърли твърдението на защитата, че по делото не се събират доказателства. Магистратите посочиха, че до момента са разпитани множество свидетели и е назначена експертиза.

 

Според апелативния съд от събраните материали може да се направи обоснован извод, че Димов е извършил престъплението, за което е обвинен.

 

Той е подведен под наказателна отговорност за безстопанственост, от която са настъпили вреди за над 97 000 души в Перник и региона. “Задържането на Нено Димов не е с оглед нуждите на делото, а за да се удовлетвори обществения интерес – да се посочи един виновен и да не се търсят други”, заяви адвокат Ина Лулчева.

 

Според нея Димов не може да бъде осъден за безстопанственост, тъй като водата не е разпиляна, а е дадена на определени дружества и срещу нея държавата е получила пари. Лулчева определи решението на съда Ненов да бъде върнат в ареста като “абсолютна репресия”. Определението на апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Димов обаче има право след 2 месеца да подаде нова жалба срещу задържането си под стража. На днешното заседание стана ясно, че бившият министър не е искал да присъства на делото, но въпреки това е бил докаран от съдебната охрана.

E79 News
Тагове:

Коментари: