.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.02.2020 14:41

Коментари 0 / Видяна 3120

Китай е готов с ваксина срещу коронавируса

Още по темата: Отменят задължителното носене на маски на обществени места Борисов иска 30 000 PCR теста месечно от Южна Корея Важно за санданчани! Започват да глобяват хора без предпазни маски Коронавирус в Сандански! Мъж с положителна проба 101-годишен дядо оздравя от COVID-19 в Италия Китай съобщи за 48 нови случая на заразяване с коронавирус Обявиха гратисен период за маските Карантината в Банско пада 379 са случаите на заразени с COVID - 19 в България Заповед: Маските стават задължителни на всички открити и закрити обществени места

 

Китайските власти са уверени, че епидемията от новия коронавирус ще бъде победена, а нормалният живот в повечето региони на страната ще бъде възстановен до края на февруари.

 

Вече е разработена ваксина, която позволява да се сформира имунитет. Необходимо е да се доработи и тества допълнително, каза пред журналисти китайският посланик в Москва Чжан Ханхуей.

 

"В Китай сме убедени, че в близко време ще удържим окончателна победа над епидемията", каза посланикът, цитиран от ТАСС.

 

"Освен в центъра на епидемията / в провинция Ухан - б.р./ в повечето от провинциите и градовете в края на този месец ще бъде възстановен нормалният ритъм на живот. Разбира се, в центъра на епидемията, мисля, че този момент ще настъпи по-късно - някъде през март", заяви още Ханхуей.

 

По думите на дипломата, разработената в Китай ваксина вече е успяла да покаже своята ефективност, но трябват още допълнителни изпитания. "Нашите учени дадоха триизмерно описание на коронавируса - това е много добра основа за разработката на ваксината.

 

В Китай вече разработиха такава, която дава имунитет.

 

Но това са предварителни резултати, необходимо е още време за по-нататъшни експерименти и доработки по ваксината", каза посланикът на Китай в Москва.

 

Ефективността на китайската медицина при лечението на коронавирусната инфекция е повече от 85%, отбеляза посланикът. "Практиката показва, че китайската медицина, китайските лекарства ефективно действат при лечението на коронавирусната инфекция. Общата ефективност на китайската медицина надвишава 85%.

 

В някои райони даже е повече от 90%", отчете посланикът. По думите му при пациенти със заболяването, които са прилагали методите на китайската медицина, но в начален етап на заразата, са липсвали усложнения.

 

"Най-ефективният способ на лечението - това е европейска медицина в съчетание с китайската", категоричен е посланик Ханхуей.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN