.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
23.02.2020 12:10

Коментари 0 / Видяна 714

Баба Люба от с. Дамяница чества 100 –годишния си рожден ден

Още по темата: ОбС - Сандански свикват извънредно заседание С гласово съобщение в Сандански апелират за спазване на противоепидемични мерки Волтова дъга прати млад мъж от Сандански в болница Кметът на Сандански забрани влизането и ползването на детските и спортни площадки в Общината И учениците в Струмяни с вечерен час Община Сандански удължава сроковете за записване на деца в детските градини и ясли Община Сандански започна засилена дезинфекция по населените места Общински оперативен щаб с указания към работодателите в Община Сандански Без синя зона в Сандански до 29 март Втори ден полицията в Сандански издирва 17-г. Христо Христов

 

Баба Люба Запрева Костадинова от с. Дамяница навърши 100 години.

 

Тя има 2 сина, 4 внука и 5 правнуци и една пра пра внучка. Самата тя е и кръстница на настоящия кмет на селото Атанас Ангелов, дядо и пра дядо и са били кметове на селото.

 

„Бях звеноводка първенец бях, имам снимка с Тодор Живков от митинг, исках му по- висока надница! Получавах по 0.50 слв на ден надница, хляба беше 0.15 лв. И нивите ни взеха през 1949 година, дядо ми беше войник в Сърбия, бях сама…свърши войната през 1941 година, него го убиха. Той ни беше голяма подкрепа. Най- хубавите ми години бяха годините ми с мъжа ми Киро, работата по полето с моите дружки.

 

Киро имаше грижа за всички сметки, като умираше, викаше ми, „Люба, на кой ще те остава, кой ще те грижи за теб.“ С него бяхме не двама, а един човек. Здрава съм, от Бога ми е добре. Докторите викат, ние такава баба не сме видели. Никъде не ме боли. Чакам моя Киро да дойде да ме вземе…Аз си сложих и снимка на паметника на гроба до него.

 

Сложих си най- хубавата снимка, когато реши да ме вземе, нека снимката да стои до неговата тук на гроба. Не ми пожелавайте да живея още 10 години, няма кой да ме гледа, внуците ми са в Испания.“- каза баба Люба пред Sandanski1.com. Така стана ясно, че за столетницата няма социален помощник.

 

Тя е надживяла съпругът си и двамата си синове и се разплаква, като стане дума за тях…“Сега няма да плачеш, сега ще изиграеш едно хоро.“ – подема кметът Атанас Ангелов.

 

„Щом дойде пенсията аз давам на черквата пари, православната, давам и на евангелиската, а евенгелистите ми донасят и храна, всеки ден, грижат се за мен. Библия имам Библия чета. Телевизия не гледам.Трябва да вярваш в Бога, въдоха ме храни, по плодовете съм, мляко ям, то е лековито и вековито, на билката женшен пия 23 години.“- каза баба Люба.

 

Зам.- кмет Павлина Караджова и секретаря на община Сандански – Панчо Панчев и подариха букет и торта. Баба Люба е най-възрастният жител на община Сандански. Самата тя сподели, че помни Тодор Живков, който е познавала лично, както и много други имена от миналото. Също така огромна важност в нашето съществуване на земята е любовта.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN