.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.02.2020 10:48

Коментари 0 / Видяна 340

Борисов: Саудитска Арабия е извънредно важен и желан партньор за България

Още по темата: Затваряне на границата с Македония за твърдо гориво от отпадъци Ветеринарен лекар във всяко село Министър Захариева се срещна с генералния секретар на Съвета на Европа Борисов: Саудитска Арабия е извънредно важен и желан партньор за България Премиерът Борисов: Западните Балкани не са на кръстопът за европейската си перспектива Разширяването на двустранните връзки и предизвикателствата пред Европа обсъдиха премиерът Борисов и президентът на Германия Щайнмайер Премиерът Борисов пристигна в Мюнхен за Конференцията по сигурност Машинното гласуване ще ни струва около 22,5 млн. лева Само ТЕЦ "Сливен" има право да гори отпадъци Държавата не подкрепя искането НОИ да изплаща първите три дни болнични

 

 „Кралство Саудитска Арабия е извънредно важен и желан партньор за България. Изразяваме задоволство от активизирането на отношенията между нашите две страни особено в последните години“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с държавния министър за външни работи на Кралството Адел Бин Ахмед Ал-Джубеир. Двамата разговаряха в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността.

 

Министър-председателят Борисов изтъкна, че България и Саудитска Арабия играят важна роля в своите региони.

 

„Имаме сходни виждания и позиции по множество международни въпроси. В този контекст заинтересовани сме да развиваме сътрудничество в областите от взаимен интерес“, подчерта българският премиер.

 

 

Той изтъкна възможностите за задълбочаване на партньорството в сферата на сигурността, борбата с тероризма, икономиката и инвестициите.

 

 

 

„Изразяваме готовност за развитието на нови двустранни връзки и в земеделието, високотехнологичните отрасли, енергетиката, туризма“, добави премиерът Борисов пред държавния министър за външни работи на Кралство Саудитска Арабия.

 

В хода на разговора бе заявено желание за редовен обмен на мнения по важни международни и регионални теми за двете страни.

E79 News
Тагове:

Коментари: