.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.02.2020 18:01

Коментари 0 / Видяна 390

Благоевградски ученици се включиха в глобалната инициатива "Най-големият урок"

Още по темата: Нов протест се проведе днес в Благоевград Ски парк „Картала“ е домакин на Държавното първенство по ски-алпинизъм Благоевград отново събра най-добрите таекуондисти Благоевградчани се събраха на протест в защита на Румен Томов Благоевградски ученици се включиха в глобалната инициатива "Най-големият урок" 8100 лв събраха от благотворителни концерт и базар учениците от ЕГ за лечение на Лъчо Важно за гражданите! Дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград започва от днес изплащането на социални помощи Православният център в Благоевград чества 11 години Здравната инспекция и Детският парламент обединиха празниците на виното и любовта Ски парк „Картала“ е домакин на Държавното първенство по ски-алпинизъм

 

Ученици от Второ основно училище „Димитър Благоев" се включиха в глобалната инициатива на УНИЦЕФ „Най-големият урок". Децата активно разискваха проблемите с агресията в училище, опасностите, които дебнат на улицата и в социалните мрежи.

 

Второкласниците на г-жа Вера Георгиева знаят, че насилието винаги ражда насилие, затова се стремят да бъдат добри и да си помагат. А когато някой се държи лошо с тях, не му отвръщат, търсят помощ - така постъпва Константин.

 

    Константин: Попадал съм големите да ме обиждат и да ме бият.

 

БНТ: И как трябва да се реагира в този случай? Какво си направил ти?

 

    Константин: Казах на госпожата и тя им се скара и ги отведе в класа им.

 

Децата говориха за отношенията в училище, за подкрепата и приятелството в класа им.

 

    Вера Георгиева, класен ръководител на II "а": Децата смятат училището за втори свой дом и това наистина е мястото, където те трябва да усещат, че са сигурни, в сигурна среда и обичани.

 

По данни на МОН през 2017 година над 80% от българските училища са подали поне един сигнал за насилие над дете. Затова кампанията на УНИЦЕФ се стреми да повиши разбирането и чувствителността по темата за насилието. Мотото на изнесения урок беше „Живей с любов, а не с омраза".

 

 

 

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари: