.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.02.2020 18:01

Коментари 0 / Видяна 646

Благоевградски ученици се включиха в глобалната инициатива "Най-големият урок"

Още по темата: 5 села в Община Благоевград остават без детски градини до края на август Паметта на 38 български войни, погребани в гробищния парк на Логодаж, бе почетена с Панахида и поднасяне на цветя Българските автобуси ще преминават през специално обособен коридор на ГКПП „Кулата – Промахон” Правят площадка за домашни любимци в Благоевград Адвокат Теодор Тошев сезира прокуратурата за фалшиви новини Въпреки тримата заразени с COVID -19! Община Благоевград е отворена за граждани Андон Тодоров остава председател на ОбС – Благоевград поне до края на месеца Такса "Смет" за заведенията в Благоевград без промяна Панихида за загиналите за свободата на Македония ще бъде отслужена в църквата „Въведение Богородично“ в Благоевград НПО търсят изход от тежкото положение в Благоевград

 

Ученици от Второ основно училище „Димитър Благоев" се включиха в глобалната инициатива на УНИЦЕФ „Най-големият урок". Децата активно разискваха проблемите с агресията в училище, опасностите, които дебнат на улицата и в социалните мрежи.

 

Второкласниците на г-жа Вера Георгиева знаят, че насилието винаги ражда насилие, затова се стремят да бъдат добри и да си помагат. А когато някой се държи лошо с тях, не му отвръщат, търсят помощ - така постъпва Константин.

 

    Константин: Попадал съм големите да ме обиждат и да ме бият.

 

БНТ: И как трябва да се реагира в този случай? Какво си направил ти?

 

    Константин: Казах на госпожата и тя им се скара и ги отведе в класа им.

 

Децата говориха за отношенията в училище, за подкрепата и приятелството в класа им.

 

    Вера Георгиева, класен ръководител на II "а": Децата смятат училището за втори свой дом и това наистина е мястото, където те трябва да усещат, че са сигурни, в сигурна среда и обичани.

 

По данни на МОН през 2017 година над 80% от българските училища са подали поне един сигнал за насилие над дете. Затова кампанията на УНИЦЕФ се стреми да повиши разбирането и чувствителността по темата за насилието. Мотото на изнесения урок беше „Живей с любов, а не с омраза".

 

 

 

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари: