.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.02.2020 11:35

Коментари 0 / Видяна 856

OLAF започна разпити в Петрич на тема строеж или реконструкция е новият музей за 1,5 млн. лв.

Още по темата: ОбС – Петрич закри училището в Михнево Петричко село на протест В община Петрич раздават хранителни продукти по програма на ЕС Каруца блъсна възрастен дядо в Петрич Отварят къщата на Ванга в Рупите Затвориха къщата на Ванга, в църквата на Рупите - пускат по един Община Петрич подготвя голям инфраструктурен проект, свързан с развитието на археологически обект „Античен град Хераклея Синтика” Засилени мерки в ромските квартали на Петрич Пожар пламна в пловдивска болница Петрич се преклони пред Апостола на свободата

 

Европейската служба за борба с измамите днес влезе в Районното управление на полицията в Петрич и започва да привиква един по един свидетели и служители от Общинската администрация, за да дават обяснения за новия градски музей, който се строи в парка.

 

Както „Струма“ пръв съобщи, популярната като OLAF организация реагира на писмо на петричанин, представил се като Георги Иванов, според когото община Петрич спечелила българо-гръцки проект за 1,5 млн. лв. за реконструкция на стара сграда в музей, но всъщност направила изцяло ново строителство.

 

Според самия Георги Иванов, който ни информира за посещението в Петрич на брюкселските служители, днес сутринта той трябваше да бъде първият разпитан от хората на OLAF. Петричани обаче твърдят, че такъв човек не съществува, а е събирателен образ на опоненти на кмета Димитър Бръчков, затова не е ясно влязъл ли е човек на негово място в 9.00 ч. сутринта, или не.

 

По наша информация преди обяд на разпит е била и зам. кметицата по строителството Минка Салагьорова, но целия следобед тя прекъсваше опитите за връзка по телефона с нея. През изминалите месеци тя твърдеше, че на мястото, отредено за парк, имало останала стена от сграда на бившето военно поделение, но тя само на външен вид изглеждала здрава, а впоследствие в резултат на атмосферните условия и вибрациите от тежките машини в парка паднала. Строители пък разказаха, че сами и умишлено бутнали всички стари сгради и започнали на чисто.

 

За разлика от Салагьорова, старият-нов главен архитект Владимир Митрев съобщи, че проверяващите го намерили по телефона, който явно взели от сайта на общината, и го викат днес на разпит в полицията. „Проблемът е, че нямам достъп до никакви документи по случая, нямам печат и на практика, откакто бях възстановен на работа миналия месец, не върша нищо, само даваме консултации на граждани с колегите”, обясни за „Струма“ Митрев.

 

Утре разпитите в Петрич трябва да приключат. Според ВМРО активиста Борислав Лазаров, ако OLAF излязат със становище, че Петрич е получил неправомерно парите за строеж на музей, общината е заплашена от глоба за милиони евро.

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари: