.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.02.2020 09:53

Коментари 0 / Видяна 550

Само ТЕЦ "Сливен" има право да гори отпадъци

Още по темата: Борисов: Специалните сили са войската, на която най-много разчитаме Премиерът Бойко Борисов изпрати поздравителен адрес на американския президент Доналд Тръмп за Деня на независимостта на САЩ Премиерът и военният министър на празника на гарнизон Пловдив (ВИДЕО) Премиерът Борисов проведе работна среща с Националния оперативен щаб Борисов нареди незабавно спиране на багерите в Рила Борисов отрече да е бил във ВМА заради високо кръвно Премиерът Борисов свика Националния оперативен щаб и министъра на здравеопазването Борисов: В условията на криза от COVID-19 бизнес климатът у нас се подобрява Борисов обсъди Плана за възстановяване на Европа с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел Б. Борисов: Пламен Узунов е „най-чистият“ съветник

 

ТЕЦ "Бобов дол" е на 24-контрол. Всичките централи, за които Върховната прокуратура поиска проверка ще бъдат на специален отчет,  каза в Бобов дол днес министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

 

 Той посочи, че от всички централи, само един ТЕЦ има право да гори отпадъци и това е този в Сливен. 

 

 "Той гори отпадъците на София. Там трябва де се провери количеството, което пристига и дали няма допълнително. Всичките други ТЕЦ-ове нямат право да горят отпадъци", посочи Димитров. Той припомни, че в Бобов дол беше установено, че от май месец м.г. експерименталното разрешително е изтекло, а комплексното разрешително е издадено при наличието на филтри и други системи за сигурност, които не са поставени. Затова ги спряхме, докато ги поставят", каза Димитров.

 

По отношение на язовир "Дяково", Димитров каза, че той се пълни ежедневно по 4-6 см, което не се е случвало от 8 месеца. "Предполагам, че около 3 милиона литра ще се напълнят за следващите 2-3 месеца, а когато нивото стигне определена граница, ще даваме и на заводите. Дотогава ще има вода само за питейно-битови цели, каза Димитров, който припомни, че се били открити 29 незаконни байпаса.В момента вода се подава на мините и на ТЕЦ-а само за питейно-битови цели. "Проблемът е, че едно село –Палатово е заложник и има проблем с водата. Само защото навремето тръбопровода е преминавал през завода. Държавата трябва да изгради водопровод до него и до с. Баланово, защото там пият вода с много влошени показатели", каза още Димитров.  

 

Министърът посочи още, че ще покани "собственикът или консултантът" на тези централи в София, за да му каже какво точно иска държавата от него и какви ще са последствията от това, ако това не се случи.

 

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари: