.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.02.2020 09:53

Коментари 0 / Видяна 638

Само ТЕЦ "Сливен" има право да гори отпадъци

Още по темата: Борисов: Трябва бързо да действаме с одобряването на следващия бюджет на ЕС Борисов: Даваме шанс на бизнеса с най-ниска цена на газа (ВИДЕО) Парламентът ще разгледа бюджета за 2021 г. на извънредно заседание на 24 ноември 400 млн. лв. са отпуснати за подпомагане на бизнеса у нас Държавата ще осигури безплатни ваксини срещу коронавирус на всеки, който пожелае Борисов: Пенсионерите ще получават надбавки и догодина Борисов: Ще осигурим всички видове ваксини, които предлага ЕК Борисов: Държавата полага грижи за всички свои граждани Разкриват още 4 клиники за лечение на коронавирус във ВМА Борисов: В невиждана световна криза българското производство расте

 

ТЕЦ "Бобов дол" е на 24-контрол. Всичките централи, за които Върховната прокуратура поиска проверка ще бъдат на специален отчет,  каза в Бобов дол днес министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

 

 Той посочи, че от всички централи, само един ТЕЦ има право да гори отпадъци и това е този в Сливен. 

 

 "Той гори отпадъците на София. Там трябва де се провери количеството, което пристига и дали няма допълнително. Всичките други ТЕЦ-ове нямат право да горят отпадъци", посочи Димитров. Той припомни, че в Бобов дол беше установено, че от май месец м.г. експерименталното разрешително е изтекло, а комплексното разрешително е издадено при наличието на филтри и други системи за сигурност, които не са поставени. Затова ги спряхме, докато ги поставят", каза Димитров.

 

По отношение на язовир "Дяково", Димитров каза, че той се пълни ежедневно по 4-6 см, което не се е случвало от 8 месеца. "Предполагам, че около 3 милиона литра ще се напълнят за следващите 2-3 месеца, а когато нивото стигне определена граница, ще даваме и на заводите. Дотогава ще има вода само за питейно-битови цели, каза Димитров, който припомни, че се били открити 29 незаконни байпаса.В момента вода се подава на мините и на ТЕЦ-а само за питейно-битови цели. "Проблемът е, че едно село –Палатово е заложник и има проблем с водата. Само защото навремето тръбопровода е преминавал през завода. Държавата трябва да изгради водопровод до него и до с. Баланово, защото там пият вода с много влошени показатели", каза още Димитров.  

 

Министърът посочи още, че ще покани "собственикът или консултантът" на тези централи в София, за да му каже какво точно иска държавата от него и какви ще са последствията от това, ако това не се случи.

 

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 23.11.2020

1 USD =1.65 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.19 BGN

10 CNY =2.51 BGN

1 CHF =1.81 BGN

100 JPY =1.59 BGN