.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.02.2020 09:53

Коментари 0 / Видяна 330

Само ТЕЦ "Сливен" има право да гори отпадъци

Още по темата: Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до канцлера на Германия Ангела Меркел Борисов ще участва в извънредното заседание на Европейския съвет “Фалкон”-ът пак се счупи преди полет на Борисов Отпускат се 500 000 лв. за българските общности в чужбина Премиерът Борисов поднесе цветя пред паметника на Васил Левски Затваряне на границата с Македония за твърдо гориво от отпадъци Ветеринарен лекар във всяко село Министър Захариева се срещна с генералния секретар на Съвета на Европа Борисов: Саудитска Арабия е извънредно важен и желан партньор за България Премиерът Борисов: Западните Балкани не са на кръстопът за европейската си перспектива

 

ТЕЦ "Бобов дол" е на 24-контрол. Всичките централи, за които Върховната прокуратура поиска проверка ще бъдат на специален отчет,  каза в Бобов дол днес министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

 

 Той посочи, че от всички централи, само един ТЕЦ има право да гори отпадъци и това е този в Сливен. 

 

 "Той гори отпадъците на София. Там трябва де се провери количеството, което пристига и дали няма допълнително. Всичките други ТЕЦ-ове нямат право да горят отпадъци", посочи Димитров. Той припомни, че в Бобов дол беше установено, че от май месец м.г. експерименталното разрешително е изтекло, а комплексното разрешително е издадено при наличието на филтри и други системи за сигурност, които не са поставени. Затова ги спряхме, докато ги поставят", каза Димитров.

 

По отношение на язовир "Дяково", Димитров каза, че той се пълни ежедневно по 4-6 см, което не се е случвало от 8 месеца. "Предполагам, че около 3 милиона литра ще се напълнят за следващите 2-3 месеца, а когато нивото стигне определена граница, ще даваме и на заводите. Дотогава ще има вода само за питейно-битови цели, каза Димитров, който припомни, че се били открити 29 незаконни байпаса.В момента вода се подава на мините и на ТЕЦ-а само за питейно-битови цели. "Проблемът е, че едно село –Палатово е заложник и има проблем с водата. Само защото навремето тръбопровода е преминавал през завода. Държавата трябва да изгради водопровод до него и до с. Баланово, защото там пият вода с много влошени показатели", каза още Димитров.  

 

Министърът посочи още, че ще покани "собственикът или консултантът" на тези централи в София, за да му каже какво точно иска държавата от него и какви ще са последствията от това, ако това не се случи.

 

Автор: БНР, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.02.2020

1 USD =1.81 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.35 BGN

10 CNY =2.59 BGN

1 CHF =1.84 BGN

100 JPY =1.64 BGN