.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.02.2020 17:16

Коментари 0 / Видяна 414

Задържаните висши полицаи в София опитали да измамят възрастна жена

Още по темата: Съдът решава дали да отстрани от длъжност шефката на Басейнова дирекция Отново спецоперация в Басейнова дирекция-Пловдив Съпругата на Васил Божков обратно в ареста 15 души в ареста след акция срещу битовата престъпност в Пловдивско Предадоха на властите в Полша българин, разследван за проституция и трафик на хора Гешев разговаря с родителите и момчето, нападнато в градския транспорт Повдигнаха обвинение за безстопанственост на шефката на Басейнова дирекция-Пловдив Нено Димов остава в ареста Спецсъдът решава дали да пусне Нено Димов на свобода Задържаха жена при опит да вкара наркотици в Софийския затвор

 

Прокуратурата с подробности около разследването на двамата задържани висши полицаи. В сряда след акция на "Вътрешна сигурност" на МВР бяха арестувани заместник-директорът на столичното Трето районно, както и началник сектор в СДВР. Той е отговарял за групата за противодействие на джебчийски кражби.

 

Относно акцията срещу двамата висши полицаи бе съобщено, че заместник шеф на Трето РПУ и началник-сектор СДВР се опитали да измамят възрастна жена. Тя била спечелила 12 000 лв. от тотото. Полицаите са успели да стигнат до тази информация. Установено е, че зам.-шефът на Трето РПУ се опитал да се представи за собственик на фиша. Все още разследващите уточняват как точно фишът се е оказал в полицая. До момента са направени обиски в жилищата на задържаните полицаи. Иззети са документи и техните телефони.

 

Стана ясно, че възрастната жена е била в тежко финансово състояние и се е грижила сама за малко дете.

Сийка Милева, говорител на главния прокурор: В спортния тотализатор постъпило писмо от началник-сектор СДВР, с което писмо било отправено запитване кое е печелившото лице и каква е печалбата, като в писмото изрично било оказано цялата кореспонденция да се води само и единствено с него и то на ръка. От събраните свидетелски показания, както и от видеонаблюдение категорично е установено, че зам.-началникът на Трето РПУ е депозирал печелившия фиш и собствената си банкова сметка, с цел да получи печалбата.

 

Атанас Илиев, заместник районен прокурор на СРП: При претърсването, извършено в кабинета на началника на група в СДВР е намерена въпросната преписка, като същата е приобщена по досъдебно производство. Извършени са също и към момента на задържането на лицата обиски и от заместник-началника на Трето районно управление е взет неговия мобилен телефон, който съответно ще бъде изследван. Извършено е също претърсване на личния автомобил, както и на жилището, където живее, където не са намерени вещи и предмети, които са относими към предмета на делото.

 

От Прокуратурата заявиха, че на двамата полицаи ще бъдат повдигнати обвинения за вещно укривателство. Те са задържани за 72 часа. От държавното обвинение заявиха, че ще поискат постоянното им задържане.

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 26.02.2020

1 USD =1.80 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.34 BGN

10 CNY =2.57 BGN

1 CHF =1.84 BGN

100 JPY =1.63 BGN