.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.02.2020 15:37

Коментари 0 / Видяна 1158

Ограничиха възрастта за заемане на ръководна длъжност във висшите училища до 65 години

Още по темата: Вижте насоките на МОН за старт на учебната година в условия на COVID-19 Учители с петиция: Искат да имат опция за дистанционно преподаване Красимир Вълчев: Учителите, които преподават в различни класове, ще носят шлемове Карантина - само за началните учители Окончателно: Новата учебна година започва присъствено Родители искат дистанционно обучение от 15 септември ВМРО внесе законопроект Голяма Богородица да стане официален празник До две седмици решават как ще започне новата учебна година Въвеждат нов предмет за 11-и клас На 15 септември: Тържества само за първолаците

Депутатите приеха създаването на Национална карта на висшето образование, която регламентира какви университети може да има в даден регион. С нея ще се откриват нови университети, факултети, департаменти и филиали, ако има нужда.

 

До приемането на Националната карта или за максимум 1 година се забранява откриването на нови университети. Това са част от поправките в Закона за висшето образование, които парламентът прие на второ четене днес.

 

С новите текстове също се дава възможност при ниска оценка да се прекратява акредитацията на университетите.

 

Също така се въвежда и ограничение да не могат да се избират за ректори и декани хора над 65-годишна възраст. Според министъра на образованието Националната карта за висше образование няма да върне профилната структура изцяло към държавното планиране, а по-скоро ще бъде рамка.

E79 News
Тагове:

Коментари: