.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.02.2020 12:13

Коментари 0 / Видяна 2696

Ученици от Второ ОУ „Димитър Благоев“ провеждат първия в Благоевград открит урок за сигурна учебна среда в кампанията на УНИЦЕФ „Най-големият урок“

Още по темата: НПО търсят изход от тежкото положение в Благоевград Паметник на бездомното куче „цъфна“ в Благоевград Поискаха оставката на зам.-кмета по култура в Община Благоевград Благоевградската общественост почете 144 години от смъртта на Георги Измирлиев - Македончето Калъмбов продава хотел за баснословна сума Безвремието, което убива Благоевград Призовават кмета на Благоевград към действия Областният управител Бисер Михайлов свика спешно кризисния щаб за Коронавируса! На училище по време на пандемия Ударна дезинфекция на учебни заведения в Благоевград срещу COVID-19

 

Възпитаниците на госпожа Вера Георгиева от 2а клас ще се включат в глобалната инициатива на УНИЦЕФ „Най-големият урок“, разисквайки проблемите на агресията в училище. Изнесеният урок  ще се проведе на  14. 02 от 11.30 часа и е на тема „Сигурна учебна среда“ е първи по рода си в региона като така Благоевград се включва към учители и ученици от цял свят.

 

Инициативата на УНИЦЕФ „Най-големият урок в света“ има за цел да помогне да направим нашата планета по-справедлива, здрава и устойчива и да ангажира обществото към бъдещето на децата и на цялата планета.

 

По данни на МОН, през 2017 г. над 80 % от българските училища са подавали поне един сигнал за насилие над дете. Кампанията на УНИЦЕФ се стреми да повиши разбирането и чувствителността по темата за насилието и да намали толерантността към различните му проявления в училище. Последващата 3-годишна интервенция цели основно да се подкрепят училищата в ефективната превенция на насилието и тормоза. Второкласниците на г-жа Георгиева ще могат да дискутират как да се справят с агресията в училище и към кого да се обърнат в случай на нужда. Мотото на изнесения урок е „Живей с любов, а не с омраза“ .

 

В България кампанията на УНИЦЕФ за безопасна учебна среда се провежда в партньорство с МОН за пета поредна година. Страната ни се нарежда сред трите държави в света (заедно с Малайзия и Аржентина), където инициативата има най-голям успех. Повече за кампанията можете да научите на сайта на УНИЦЕФ.

 

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари: