.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.02.2020 12:13

Коментари 0 / Видяна 2094

Ученици от Второ ОУ „Димитър Благоев“ провеждат първия в Благоевград открит урок за сигурна учебна среда в кампанията на УНИЦЕФ „Най-големият урок“

Още по темата: Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се проведе специализирана полицейска акция Гешев в Благоевград - „Тук няма проблем с битовата престъпност на фона на други населени места в страната" Над 15 са задържаните при днешната акция в Благоевград Главният прокурор и главният секретар на МВР са в Благоевград Спектакълът „Вампир” на ДТ „Никола Вапцаров”- Благоевград отново на сцена Рецитал посветен на Левски в Регионалната библиотека в Благоевград Началникът на полицията в Кресна Ал. Кьосев стана шеф на “Регистрации” в КАТ – Благоевград Нов протест се проведе днес в Благоевград Ски парк „Картала“ е домакин на Държавното първенство по ски-алпинизъм Благоевград отново събра най-добрите таекуондисти

 

Възпитаниците на госпожа Вера Георгиева от 2а клас ще се включат в глобалната инициатива на УНИЦЕФ „Най-големият урок“, разисквайки проблемите на агресията в училище. Изнесеният урок  ще се проведе на  14. 02 от 11.30 часа и е на тема „Сигурна учебна среда“ е първи по рода си в региона като така Благоевград се включва към учители и ученици от цял свят.

 

Инициативата на УНИЦЕФ „Най-големият урок в света“ има за цел да помогне да направим нашата планета по-справедлива, здрава и устойчива и да ангажира обществото към бъдещето на децата и на цялата планета.

 

По данни на МОН, през 2017 г. над 80 % от българските училища са подавали поне един сигнал за насилие над дете. Кампанията на УНИЦЕФ се стреми да повиши разбирането и чувствителността по темата за насилието и да намали толерантността към различните му проявления в училище. Последващата 3-годишна интервенция цели основно да се подкрепят училищата в ефективната превенция на насилието и тормоза. Второкласниците на г-жа Георгиева ще могат да дискутират как да се справят с агресията в училище и към кого да се обърнат в случай на нужда. Мотото на изнесения урок е „Живей с любов, а не с омраза“ .

 

В България кампанията на УНИЦЕФ за безопасна учебна среда се провежда в партньорство с МОН за пета поредна година. Страната ни се нарежда сред трите държави в света (заедно с Малайзия и Аржентина), където инициативата има най-голям успех. Повече за кампанията можете да научите на сайта на УНИЦЕФ.

 

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.02.2020

1 USD =1.81 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.35 BGN

10 CNY =2.59 BGN

1 CHF =1.84 BGN

100 JPY =1.64 BGN