.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.02.2020 15:15

Коментари 0 / Видяна 478

Европейско финансиране за квалификация на педагогически специалисти

Още по темата: Нов протест се проведе днес в Благоевград Ски парк „Картала“ е домакин на Държавното първенство по ски-алпинизъм Благоевград отново събра най-добрите таекуондисти Благоевградчани се събраха на протест в защита на Румен Томов Благоевградски ученици се включиха в глобалната инициатива "Най-големият урок" 8100 лв събраха от благотворителни концерт и базар учениците от ЕГ за лечение на Лъчо Важно за гражданите! Дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград започва от днес изплащането на социални помощи Православният център в Благоевград чества 11 години Здравната инспекция и Детският парламент обединиха празниците на виното и любовта Ски парк „Картала“ е домакин на Държавното първенство по ски-алпинизъм

 

Директори на училища, детски градини, представители на НПО, АУБ и ЮЗУ „Неофит Рилски“ взеха участие в проведената днес, информационна среща на ОИЦ – Благоевград, на която беше представена новата процедура на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОПНОИР) - „Повишаване на капацитета на педагогическите специалисти за работа в мултикултурна среда“.

 

Процедурата предоставя много добра възможност за получаване на финансова подкрепа за осъществяване на някои от задължителните дейности, изисквани с  новата Наредба №15 от 22.07.2019 г. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти. Този факт предизвика и големия интерес към срещата в Благоевград днес.

 

Европейското финансиране е насочено към обогатяване на професионално-педагогическите компетентности на учители, директори, медиатори и други педагогически специалисти в детски градини и училища за работа в мултикултурна среда, като се използват  възможностите на различни квалификационни форми, включително обучения с присъждане на квалификационни кредити, както и курсове за придобиване на професионално-квалификационна степен.

 

Бисер Младенов, експерт „Информационно обслужване“ в ОИЦ – Благоевград, запозна присъстващите с основните изисквания за кандидатстване - допустими кандидати и партньорства, допустими дейности, индикаторите за изпълнение и за резултат, допустими разходи, начинът на кандидатстване и сроковете за изпълнение и подаване на проектни предложения.

 

Сред присъстващите имаше представители на всички групи допустими партньори, поради което те имаха възможност на място да споделят помежду си контакти и идеи за бъдеща съвместна работа и проектни предложения.

E79 News
Тагове:

Коментари: