.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.02.2020 15:15

Коментари 0 / Видяна 668

Европейско финансиране за квалификация на педагогически специалисти

Още по темата: 5 села в Община Благоевград остават без детски градини до края на август Паметта на 38 български войни, погребани в гробищния парк на Логодаж, бе почетена с Панахида и поднасяне на цветя Българските автобуси ще преминават през специално обособен коридор на ГКПП „Кулата – Промахон” Правят площадка за домашни любимци в Благоевград Адвокат Теодор Тошев сезира прокуратурата за фалшиви новини Въпреки тримата заразени с COVID -19! Община Благоевград е отворена за граждани Андон Тодоров остава председател на ОбС – Благоевград поне до края на месеца Такса "Смет" за заведенията в Благоевград без промяна Панихида за загиналите за свободата на Македония ще бъде отслужена в църквата „Въведение Богородично“ в Благоевград НПО търсят изход от тежкото положение в Благоевград

 

Директори на училища, детски градини, представители на НПО, АУБ и ЮЗУ „Неофит Рилски“ взеха участие в проведената днес, информационна среща на ОИЦ – Благоевград, на която беше представена новата процедура на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОПНОИР) - „Повишаване на капацитета на педагогическите специалисти за работа в мултикултурна среда“.

 

Процедурата предоставя много добра възможност за получаване на финансова подкрепа за осъществяване на някои от задължителните дейности, изисквани с  новата Наредба №15 от 22.07.2019 г. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти. Този факт предизвика и големия интерес към срещата в Благоевград днес.

 

Европейското финансиране е насочено към обогатяване на професионално-педагогическите компетентности на учители, директори, медиатори и други педагогически специалисти в детски градини и училища за работа в мултикултурна среда, като се използват  възможностите на различни квалификационни форми, включително обучения с присъждане на квалификационни кредити, както и курсове за придобиване на професионално-квалификационна степен.

 

Бисер Младенов, експерт „Информационно обслужване“ в ОИЦ – Благоевград, запозна присъстващите с основните изисквания за кандидатстване - допустими кандидати и партньорства, допустими дейности, индикаторите за изпълнение и за резултат, допустими разходи, начинът на кандидатстване и сроковете за изпълнение и подаване на проектни предложения.

 

Сред присъстващите имаше представители на всички групи допустими партньори, поради което те имаха възможност на място да споделят помежду си контакти и идеи за бъдеща съвместна работа и проектни предложения.

E79 News
Тагове:

Коментари: