.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.02.2020 13:12

Коментари 5 / Видяна 13564

Единствено в Е 79! Подробности за обвиненията в измамата на Мима Бербатова

Още по темата: Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се проведе специализирана полицейска акция Гешев в Благоевград - „Тук няма проблем с битовата престъпност на фона на други населени места в страната" Над 15 са задържаните при днешната акция в Благоевград Главният прокурор и главният секретар на МВР са в Благоевград Спектакълът „Вампир” на ДТ „Никола Вапцаров”- Благоевград отново на сцена Рецитал посветен на Левски в Регионалната библиотека в Благоевград Началникът на полицията в Кресна Ал. Кьосев стана шеф на “Регистрации” в КАТ – Благоевград Нов протест се проведе днес в Благоевград Ски парк „Картала“ е домакин на Държавното първенство по ски-алпинизъм Благоевград отново събра най-добрите таекуондисти

 

Ексклузивно за Е 79 нюз Кристина Костадинова, администратор на благотворителната фейсбук група „Да помогнем на Жоро“, разказа цялата история около обвиненията за присвоени дарителски средства от Димитринка Ганчева-Бербатова. Репортер на Е 79 се запозна и с част от кореспонденцията, както и преводите по сметка, за които става въпрос по-нататък.

 

Както първи съобщихме, Димитринка Ганчева-Бербатова, по-известна в града като Мима, бе обвинена в присвояване на средства от кампанията в помощ на Жоро. Хора, с които набирала средства в помощ на онкоболния млад мъж от Благоевград, твърдят, че Мима сама е отворила няколко кутии за дарения още на 6-ти януари и не е отчела парите повече от месец.

 

„Искам да е ясно и това е много важно за мен, че не искам да намесвам никой член от фамилия Бербатови или от семейството на Димитрина. Аз не търся сензация!” с това започна разказа си Кристина Костадинова, която вчера открито обвини Димитрина в измама.

 

„Потърсиха ме, за да помогна. Работя във фризьорски салон, имам много познати и затова ме помолиха за помощ при набирането на средства за Жоро. Бях добавена в групата във фейсбук като администратор по молба на моя близка, за да следя търговете, които се организираха. При всеки от търговете, които следях, съм изисквала и съм качвала платежни, че парите са преведени по сметката на Жоро. Месец декември бяха поставени дарителски кутии, за всяка от тях имаше пост в групата къде се намира. На 6-ти януари Димитрина се свързвала с хора от обектите и еднолично обиколила някои от тях, като е прибрала  сумите от кутиите. Взимала ги под предлог, че много бърза, че много спешно трябва да се преведат тези пари,  нямало време да се броят. И всичко това въпреки, че много добре знае, че парите се броят пред свидетели, описват се и на същия или най-късно на следващия ден парите трябва да бъдат преведени на сметката и публично да се качи платежно нареждане. Симона Борисова - моя колежка, ми даде тази информация. Две от служителките на Булсатком, където също имаше кутия, също потвърдиха, че Димитрина дошла, много е бързала, нямала време да брои парите и ги изсипала в найлонова торбичка.

 

На моите въпроси и питания колко пари са събрани, че трябва да качим платежни нареждания, както е редно, първоначално Димитрина ми отговори, че тя не се занимава с тези кутии, ако искам да ходя да питам в обектите. До този момент нямах информация, че тя вече е минала и събрала парите от 7 от кутиите. Свързах се със съпругата на Жоро, която ме увери, че има пълно доверие на мен и Димитрина и не се притеснява, че парите са стигнали където трябва. Аз обаче изразих своето притеснение, защото нямам актуална информация, не знам какво се случва, аз съм администратор на групата и съм там, за да давам информация на хората. На 1-ви февруари отново попитах Димитрина за кутиите. Тя буквално ми каза, че това е било преди 1 месец и да не я занимавам. Издирих къде има кутия по кутия, за да се снабдя с информация какво се случва. Така установих, че Димитрина е скрила информация за 7 кутии. На следващия ден отново разговаряхме и тя ми каза , че имало две кутии  и парите от тях са преведени  още същия ден по личната сметка на Жоро, но не пазела платежните нареждания. Със съдействие на Мариета - съпругата на Жоро, установихме, че единствените пари преведена на 6-ти януари  от Димитрина Бербатова е скромната сума от 83 лева. 

 

В последствие информирах Димитрина, че съм обиколила обектите, от които е вземала кутии, като на едно от местата служителите коментираха, че само шефовете им са пуснали по 100 лева, отделно и те са дали не малка сума. Аз не мога да докажа колко пари е имало в кутиите, но със сигурност са много повече от 83 лева. Имам кореспонденция, в която Димитрина се възмущава, че в една от кутиите имало само 10 лева, при положение, че имам клип предоставен от клиент на заведението, на който се вижда, че се пускат 30 лева.  Други свидетели също потвърждават за по-високи суми, които са пуснали. Мога да докажа за 7 кутии, за които съм установила, че е прибрала събраните пари. 10 дни тя отказваше да се видим, под различен претекст- от това, че била на рожден ден и купони, до това, че колата и е супена, че била нападната в градската градина, че претърпяла инцидент  и нямала възможност да качи платежните нареждания.  На 10-ти февруари тя прави преводи на обща стойност 343 лева, повече от месец по-късно. На 11 февруари качва 3 платежни в групата, но крие датата. Това се случва след като ден по-рано и заявих, че всичко ще стане публично достояние.

 

Друго важно нещо е, че тя вчера затвори групата и цял ден никой не можеше да превежда пари, жизнено важни за Жоро. Нека излезе и се защити, аз без доказателства не бих я посочила. Твърдо до мен са застанали Симона Борисова и Иванка Якимова, с която вчера подадохме и жалба в полицията. От там ме увериха, че ще я разпитат и да чакаме да ни потърсят.

Не искам да доказвам колко пари е откраднала, единствената цел ми е тя повече да не участва в благотворителни кампании, защото заради такива като нея, хората се отдръпват и ги разбирам. Не искам да съм права, готова съм да се извиня публично, но за съжаление нещата са такива, фактите са си факти. Ако тя има доказателства да ги покаже.”

 

Както вчера съобщихме, покрай скандала с изчезналите пари от кампанията за Жоро стана ясно, че Димитрина Ганчева-Бербатова е събирала пари на ръка, коита да даде на бедни деца от кв. "Струмско". Дали средствата са стигнали до тези деца не е ясно.

 

От Е 79 нюз сме в готовност да дадем възможност и на Димитринка Ганчева-Бербатова да изложи позицията си. 

 

Автор: Екип, E79 News
Тагове:

Коментари:

Дааа, 12.02.2020 19:07

Като че ли в целия този случай всичко е сбъркано. Съпругата оставила всичко да организират приятелки, седи при него, като за момента това не е нужно, защото той е под непрекъснатите грижи на медиците, и мисълта е насочена само към средствата които дори не умее разумно да насочва и дори безразсъдно пропилява. Нейното място е тук, за да не се руши доверието на хората, които помагат от сърце. Не ме обвинявайте в жестокост, замислете се преди да ме съдите. На Жоро пожелавам , наистина от сърце, да се възстанови, за да е сред децата си.

Савея, 12.02.2020 14:46

Да даде обяснение защо държи парите повече от месец в нея, при положение , че това семейство има нужда от средства . Защо е взимала парите сама, дори вчера в групата не можа да каже от коя кутия колко пари е взела. Чак когато момичетата казаха , че ще дадат гласност на злоупотребата, качи някаква смешна сума . Месец и седмица по-късно !!! Да не говорим, че вчера блокира достъпа до групата и хората не можеха да участват в благотворителната кампания. Нагло и безотговорно ! Ако има грях, а за мен тя има, понеже вчера не можа да се защити, а се държеше като мутра, има кой да я съди !

Saxy, 12.02.2020 14:33

E zaradi takiva mar6i horata ne iskat da pomagat.6e mi izkarva tq pari ot rakovo bolen.koi znae na koi e daljala pari i e namerila lesen na4in da gi varne

възмутена, 12.02.2020 14:30

Не сме ние да казваме сериозно ли е или не!Познавайки въпросната "госпожа" Мима от години съм много склонна да вярвам, че обвиненията не са обосновани.Жалко,че краде от мъката на хората!

Данчо, 12.02.2020 13:41

Несериозна инфо,то затова сте единствени

1
 

Валутни курсове на БНБ за 20.02.2020

1 USD =1.81 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.35 BGN

10 CNY =2.59 BGN

1 CHF =1.84 BGN

100 JPY =1.64 BGN