.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.02.2020 16:18

Коментари 0 / Видяна 1450

„Благоевград инвест“ на прицел! Закриват ли дружеството?

Още по темата: Община Благоевград не е одобрена за изграждане на Младежки център по Финансовия механизъм на ЕИП „Благоевград инвест“ на прицел! Закриват ли дружеството? Съкращават 5% от работещите в Община Благоевград, пенсионерите аут Бездомни кучета нападат хора в Благоевград Конкурсите в Община Благоевград отиват на съд Очаквано! Хората на Р.Томов спечелиха конкурсите за Директори на дирекции в Oбщина Благоевград Децата на Благоевград с най- оригинални писма до Дядо Коледа получиха подаръците си Благоевград първенец по мръсен въздух в страната Ще има нови музикални фестивали в Благоевград Финансови санкции от близо 5,5 млн. лева са наложени на Община Благоевград

 

Кметът на Благоевград Румен Томов разкри шокиращи факти за извършвани плащания за едни и същи дейности, свързани с фестивала „Франкофоли“, от двете общински дружества „Благоевград инвест 2016” и „Благоевград фест“.Сумите са доста високи и са изплащани на определени фирми за еднакви дейности, свързани със строителство, изграждане и осветление на сцените за „Франкофоли“. Фактите са установени по време на проверка на общинското дружество, която все още не е приключила.

 

Според Томов, със създаването на „Благоевград инвест”, също както и при „Благоевград фест”, е заобикалян Закона за обществените поръчки. За едни и същи дейности по озвучаване, строителство на сцени и професионално осветление са изплащани сериозни суми. За 2017 г. на „Благоевград инвест” за тези дейности за провеждане на фестивала „Франкофоли” са дадени 214 000 лева от общинската хазна, през 2018 г. сумата е била 102 000 лева, а миналата година са изплатени 144 000 лева.

Проверяващите са се натъкнали и на списък с платени възнаграждения на бивши общински служители в размер на 50 600 лева на човек, плащани с граждански договори през „Благоевград инвест”.

 

Проверката на дружеството продължава, според източници на Е-79 нюз съдбата му ще бъде същата като на „Благоевград фест“, а именно закриване. Управителят на „Благоевград инвест“ Венцислав Атанасов не беше открит за коментар.

 

  

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.02.2020

1 USD =1.81 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.35 BGN

10 CNY =2.59 BGN

1 CHF =1.84 BGN

100 JPY =1.64 BGN