.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.02.2020 15:58

Коментари 4 / Видяна 4858

Съкращават 5% от работещите в Община Благоевград, пенсионерите аут

Още по темата: Община Благоевград не е одобрена за изграждане на Младежки център по Финансовия механизъм на ЕИП „Благоевград инвест“ на прицел! Закриват ли дружеството? Съкращават 5% от работещите в Община Благоевград, пенсионерите аут Бездомни кучета нападат хора в Благоевград Конкурсите в Община Благоевград отиват на съд Очаквано! Хората на Р.Томов спечелиха конкурсите за Директори на дирекции в Oбщина Благоевград Децата на Благоевград с най- оригинални писма до Дядо Коледа получиха подаръците си Благоевград първенец по мръсен въздух в страната Ще има нови музикални фестивали в Благоевград Финансови санкции от близо 5,5 млн. лева са наложени на Община Благоевград

 

5% от заетите във всички звена на Община Благоевград ще бъдат съкратени, съобщи пред медиите днес кметът Румен Томов. По този начин ръководството на общината се надява, че ще успее да оптимизира  списъчния състав на заетите там и да уплътни служебната им заетост. Първи щели да си отидат тези, които не знаят какво точно работят в администрацията, защото има и такива, коментира Томов. Освен това, всеки общински служител, навършил пенсионна възраст, ще бъде пенсиониран, за да освободи място за млади хора, каза още Румен Томов.

 

Новият кметски екип ще показва нулева толерантност и към служители, които си позволяват да имат собствено мнение. По думите на кмета, всеки, който по някакъв начин с думи и действия покаже липса на лоялност към него, ще си отиде. Такъв пример в администрацията вече има – един от юристите в правния отдел на Общината бил уволнен преди месец по тази причина. От думите на кмета днес стана ясно, че няма да позволи информация от кухнята на администрацията да се изнася в общественото пространство и ако това се случи, съответният служител ще бъде отстранен.

 

Иначе простата сметка показва, че тези 5% от заетите в администрацията на общината са едва десетина човека, които ще бъдат съкратени. Което на фона на предизборното говорене за раздут щат и безразборни назначения в Община Благоевград не изглежда никак много. Въпросът е от кои дирекции и отдели ще бъдат съкратените и дано не се стигне до там тяхното отстраняване да осакати важни звена, от които до голяма степен зависи развитието на Благоевград.

  

E79 News
Тагове:

Коментари:

КАЗАХ, 11.02.2020 20:13

Ако тоя кмет не почне да работи за Великден ще му искаме оставката

chocho tom, 11.02.2020 19:14

още ли поркаш в кабинета бе стършел усмърде общината на джибри.....

Горна Джумая, 11.02.2020 18:48

Съкращават, защото с Културата имат още предизборни обещания. Пък и вече назначените до провеждане на конкурса са силно убедени, че местата ще бъдат техни. А това как ще стане???

Бойко, 11.02.2020 16:44

Пича я има още месец служба я нема!Нека съкращава сега му се е паднало.

1
 

Валутни курсове на БНБ за 20.02.2020

1 USD =1.81 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.35 BGN

10 CNY =2.59 BGN

1 CHF =1.84 BGN

100 JPY =1.64 BGN