.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.02.2020 15:58

Коментари 4 / Видяна 5584

Съкращават 5% от работещите в Община Благоевград, пенсионерите аут

Още по темата: Без изненади! „Временните“ директори на детски градини в Благоевград остават за постоянно Конкурсите за директори в Благоевград – приказки с ОЧАКВАН край Ще намали ли Общината „тротоарното право“ за заведенията? Общинската администрация в Благоевград възстанови работата си Радослав Тасков поиска мораториум върху застрояването на зелени площи Отстраненият от ВАС и АС Румен Томов продължава да уволнява! Напрежение в петричкото село Яворница! Ясен Попвасилев ще управлява временно община Благоевград Да управляваш на инат! Кметът на Благоевград прави фестивал, вместо да подкрепи болниците в града! Дезинфекцират със специализирана техника откритите обществени площи в Благоевград

 

5% от заетите във всички звена на Община Благоевград ще бъдат съкратени, съобщи пред медиите днес кметът Румен Томов. По този начин ръководството на общината се надява, че ще успее да оптимизира  списъчния състав на заетите там и да уплътни служебната им заетост. Първи щели да си отидат тези, които не знаят какво точно работят в администрацията, защото има и такива, коментира Томов. Освен това, всеки общински служител, навършил пенсионна възраст, ще бъде пенсиониран, за да освободи място за млади хора, каза още Румен Томов.

 

Новият кметски екип ще показва нулева толерантност и към служители, които си позволяват да имат собствено мнение. По думите на кмета, всеки, който по някакъв начин с думи и действия покаже липса на лоялност към него, ще си отиде. Такъв пример в администрацията вече има – един от юристите в правния отдел на Общината бил уволнен преди месец по тази причина. От думите на кмета днес стана ясно, че няма да позволи информация от кухнята на администрацията да се изнася в общественото пространство и ако това се случи, съответният служител ще бъде отстранен.

 

Иначе простата сметка показва, че тези 5% от заетите в администрацията на общината са едва десетина човека, които ще бъдат съкратени. Което на фона на предизборното говорене за раздут щат и безразборни назначения в Община Благоевград не изглежда никак много. Въпросът е от кои дирекции и отдели ще бъдат съкратените и дано не се стигне до там тяхното отстраняване да осакати важни звена, от които до голяма степен зависи развитието на Благоевград.

  

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN