.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.02.2020 15:40

Коментари 0 / Видяна 2076

Кв. „Грамада остава без подлез

Още по темата: Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се проведе специализирана полицейска акция Гешев в Благоевград - „Тук няма проблем с битовата престъпност на фона на други населени места в страната" Над 15 са задържаните при днешната акция в Благоевград Главният прокурор и главният секретар на МВР са в Благоевград Спектакълът „Вампир” на ДТ „Никола Вапцаров”- Благоевград отново на сцена Рецитал посветен на Левски в Регионалната библиотека в Благоевград Началникът на полицията в Кресна Ал. Кьосев стана шеф на “Регистрации” в КАТ – Благоевград Нов протест се проведе днес в Благоевград Ски парк „Картала“ е домакин на Държавното първенство по ски-алпинизъм Благоевград отново събра най-добрите таекуондисти

 

Строителството на подлез към благоевградския квартал „Грамада“ се отлага за неопределено време. Това стана ясно по време на пресконференция днес на кмета Румен Томов.

 

Както Е-79 нюз първа информира, строителството на обекта беше под въпрос тъй като беше установено, че обектът е от първа категория, а проведената обществена поръчка за строителство е за обект трета категория. Първата категория се обуслява от факта, че в обсега на строителство попада национална инфраструктура, каквито са ж.п. релсите. Въпреки това, фирмата, която е избрана за изпълнител – ДЗЗД „Грамада строй“, изрази готовност да промени категорията си и да изпълни всички необходими изисквания, за да извърши строителството качествено и в срок. Днес обаче кметът Томов обяви официално, че Общинска администрация е изпратила запитване до УО на ОП „Региони в растеж“, която финансира изграждането на подлеза чрез европейски проект и от там са заявили, че общината ще търпи санкции, ако проектът се изпълни при настоящите условия.

Предстои тепърва Община Благоевград да подготви ново проектно предложение, с което да кандидатства за финансиране с европейски средства. Кога ще се случи това предстои да разберем. Факт е, че спирането на досегашния проект, за който бяха отпуснати почти 5 млн. лв. по ОПРР 2014-2020 г., няма да бъде реализиран и парите няма да бъдат усвоени. Освен това, надеждите на хиляди шофьори и пешеходци, които ежедневно преминават през опасния пътен участък, отново остават излъгани.

 

Остава да видим и дали избраните съвсем законно изпълнители на обекта - ДЗЗД „Грамада строй“, също няма да реагират на общинското решение. Ако това се случи, по силата на сключения с тях договор Община Благоевград ще им дължи доста сериозна неустойка за неизпълнени ангажименти. 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.02.2020

1 USD =1.81 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.35 BGN

10 CNY =2.59 BGN

1 CHF =1.84 BGN

100 JPY =1.64 BGN