.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.02.2020 15:40

Коментари 0 / Видяна 2536

Кв. „Грамада остава без подлез

Още по темата: 5 села в Община Благоевград остават без детски градини до края на август Паметта на 38 български войни, погребани в гробищния парк на Логодаж, бе почетена с Панахида и поднасяне на цветя Българските автобуси ще преминават през специално обособен коридор на ГКПП „Кулата – Промахон” Правят площадка за домашни любимци в Благоевград Адвокат Теодор Тошев сезира прокуратурата за фалшиви новини Въпреки тримата заразени с COVID -19! Община Благоевград е отворена за граждани Андон Тодоров остава председател на ОбС – Благоевград поне до края на месеца Такса "Смет" за заведенията в Благоевград без промяна Панихида за загиналите за свободата на Македония ще бъде отслужена в църквата „Въведение Богородично“ в Благоевград НПО търсят изход от тежкото положение в Благоевград

 

Строителството на подлез към благоевградския квартал „Грамада“ се отлага за неопределено време. Това стана ясно по време на пресконференция днес на кмета Румен Томов.

 

Както Е-79 нюз първа информира, строителството на обекта беше под въпрос тъй като беше установено, че обектът е от първа категория, а проведената обществена поръчка за строителство е за обект трета категория. Първата категория се обуслява от факта, че в обсега на строителство попада национална инфраструктура, каквито са ж.п. релсите. Въпреки това, фирмата, която е избрана за изпълнител – ДЗЗД „Грамада строй“, изрази готовност да промени категорията си и да изпълни всички необходими изисквания, за да извърши строителството качествено и в срок. Днес обаче кметът Томов обяви официално, че Общинска администрация е изпратила запитване до УО на ОП „Региони в растеж“, която финансира изграждането на подлеза чрез европейски проект и от там са заявили, че общината ще търпи санкции, ако проектът се изпълни при настоящите условия.

Предстои тепърва Община Благоевград да подготви ново проектно предложение, с което да кандидатства за финансиране с европейски средства. Кога ще се случи това предстои да разберем. Факт е, че спирането на досегашния проект, за който бяха отпуснати почти 5 млн. лв. по ОПРР 2014-2020 г., няма да бъде реализиран и парите няма да бъдат усвоени. Освен това, надеждите на хиляди шофьори и пешеходци, които ежедневно преминават през опасния пътен участък, отново остават излъгани.

 

Остава да видим и дали избраните съвсем законно изпълнители на обекта - ДЗЗД „Грамада строй“, също няма да реагират на общинското решение. Ако това се случи, по силата на сключения с тях договор Община Благоевград ще им дължи доста сериозна неустойка за неизпълнени ангажименти. 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN