.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
10.02.2020 11:32

Коментари 0 / Видяна 494

Китай отпусна над 10 милиарда долара за борба с коронавируса

Още по темата: 160 новозаразени и 12 починали от коронавирус Дванадесет паралелки от пет училища в Благоевградско се обучават дистанционно заради случаи на Ковид-19 Карантинират ученици от СУ "Братя Каназиреви" в Разлог заради случаи на коронавирус Само благоевградчани влизат в Германия с PCR тест Доц. Чорбанов: Училищата не трябва да бъдат ограничавани заради COVID-19 За осем дни – пет училища в Благоевград и Кресна със случаи на COVID – 19 Коронавирус и в 3 ОУ „Димитър Талев” Удължиха извънредната епидемична обстановка Коронавирус и в МГ и в Икономиката в Благоевград Няколко класа от от Строителния под 14-дневна карантина

 

До този момент китайските власти са отпуснали над 10.3 милиарда долара, за да предотвратят и контролират разпространението на коронавируса, се казва в официално съобщение на китайското министерство на финансите, цитирано от РИА Новости.

 

"На първо място, ние трябва да направим всичко необходимо, за да гарантираме осигуряването на средства за предотвратяване и контрол на разпространението на болестта. От самото начало на огнището на пневмония, причинена от нов тип коронавирус, поехме финансови ангажименти, засилихме цялостното планиране и увеличихме финансирането за борба епидемията. Към 8 февруари финансовите институции от всички нива в страната са отделили общо71,8 милиарда юана (около 10,3 милиарда долара) за превенция и контрол на разпространението на болестта“, - се отбелязва в съобщението на Министерството на финансите.

 

Централното правителство в страната е отпуснало 17,3 милиарда юана (около 2,5 милиарда долара).

 

В съобщението е отделено централно място на непрекъснатотно финансиране на здравната система така, че "хората да не се страхуват да посещават медицински институции поради опасения относно цената на медицинските услуги", както и че финансовият въпрос не засяга качеството на медицинските услуги.

Автор: "Дарик", E79 News
Тагове:

Коментари: