.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.02.2020 17:13

Коментари 0 / Видяна 576

Вдигат карантината от круизен кораб в Хонконг

Още по темата: Най-уязвимите от коронавируса са децата и възрастните 19% от заразените с коронавируса в Китай са оздравели, а 2,7% са починали Коронавирусът застрашава световните доставки на антибиотици Кристалина Георгиева: Коронавирусът може да отслаби световния растеж ЕК: Броят на заразените с новия коронавирус в ЕС остава нисък Броят на жертвите на коронавируса в Китай достигна 1765 Двама граждани на Северна Македония са заразени с коронавирус Жертвите на коронавируса вече над 1 600, но епидемията се забавя Коронавирусът може да зарази 2/3 от света, ваксина се очаква до година и половина Първа жертва на коронавируса в Европа

 

Властите в Хонконг ще вдигнат карантината, наложена върху круизния кораб "World Dream", който стои на терминала Кай Так в Хонконг. Така над 1800 туристи и почти толкова персонал ще могат да напуснат лайнера, след като не бяха открити случаи на заболели от новия вирус.

 

Всички проби, взети от членовете на екипажа, показаха отрицателен резултат за наличието на коронавирус, така че всички санитарно-карантинни мерки са приключени, съобщи екипажът.

 

Корабът беше поставен под карантина поради опасения, че членовете на екипажа могат да са влезли в контакт с пътници от предишно плаване, при които е установено наличието на заразата.

 

Лайнерът напусна Хонконг на 2 февруари с 1800 пътници и почти толкова персонал на борда. В сряда той се завърна в круизния терминал Kai Tak, където беше поставен под карантина. Повечето от пътниците на борда са жители на Хонконг, около 10% са чужденци, но няма нито пътници, нито жители от континентален Китай.

 

В същото време, броят на заразените с новия вирус на друг круизен кораб под карантина - "Diamond princess" продължава да расте. Още шестима души са диагностицирани само тази сутрин, като с това бройката на заразените там достигна 70 човека. Круизният лайнер е блокиран на пристанището в Йокахама, Япония.

Автор: БГНЕС, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 20.02.2020

1 USD =1.81 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.35 BGN

10 CNY =2.59 BGN

1 CHF =1.84 BGN

100 JPY =1.64 BGN