.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.02.2020 17:13

Коментари 0 / Видяна 838

Вдигат карантината от круизен кораб в Хонконг

Още по темата: 160 новозаразени и 12 починали от коронавирус Дванадесет паралелки от пет училища в Благоевградско се обучават дистанционно заради случаи на Ковид-19 Карантинират ученици от СУ "Братя Каназиреви" в Разлог заради случаи на коронавирус Само благоевградчани влизат в Германия с PCR тест Доц. Чорбанов: Училищата не трябва да бъдат ограничавани заради COVID-19 За осем дни – пет училища в Благоевград и Кресна със случаи на COVID – 19 Коронавирус и в 3 ОУ „Димитър Талев” Удължиха извънредната епидемична обстановка Коронавирус и в МГ и в Икономиката в Благоевград Няколко класа от от Строителния под 14-дневна карантина

 

Властите в Хонконг ще вдигнат карантината, наложена върху круизния кораб "World Dream", който стои на терминала Кай Так в Хонконг. Така над 1800 туристи и почти толкова персонал ще могат да напуснат лайнера, след като не бяха открити случаи на заболели от новия вирус.

 

Всички проби, взети от членовете на екипажа, показаха отрицателен резултат за наличието на коронавирус, така че всички санитарно-карантинни мерки са приключени, съобщи екипажът.

 

Корабът беше поставен под карантина поради опасения, че членовете на екипажа могат да са влезли в контакт с пътници от предишно плаване, при които е установено наличието на заразата.

 

Лайнерът напусна Хонконг на 2 февруари с 1800 пътници и почти толкова персонал на борда. В сряда той се завърна в круизния терминал Kai Tak, където беше поставен под карантина. Повечето от пътниците на борда са жители на Хонконг, около 10% са чужденци, но няма нито пътници, нито жители от континентален Китай.

 

В същото време, броят на заразените с новия вирус на друг круизен кораб под карантина - "Diamond princess" продължава да расте. Още шестима души са диагностицирани само тази сутрин, като с това бройката на заразените там достигна 70 човека. Круизният лайнер е блокиран на пристанището в Йокахама, Япония.

Автор: БГНЕС, E79 News
Тагове:

Коментари: