.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.02.2020 11:39

Коментари 0 / Видяна 342

Два референдума ще се състоят днес в Швейцария

Минимална квота в построяването на достъпни жилища и нов закон срещу дискриминацията заради сексуална ориентация са темите в два национални рефрендума, които ще се състоят днес в Швейцария, предаде ДПА.

 

В първия швейцарците трябва да решат дали най-малко десет на сто от новите жилищни сгради трябва да бъдат изграждани от организации с идеална цел, каквито са кооперациите.

 

По данни на американската консултантска компания "Мърсър" Цюрих, Женева и Берн са трите най-скъпи града в Европа и то не само заради високите наеми за жилища. Инициатори на първия референдум са леви швейцарски партии, синдикати и лобисти на наемателите. Те твърдят, че от 2005 г. досега средното ниво на наемите се е повишило с около 18%, три пъти повече от инфлацията, защото инвеститорите строят все повече луксозни жилища с цел максимална възвръщаемост.

 

 

 

Първоначално анкетите сред гражданите на конфедерацията сочеха, че мнозинството е за квота от евтини жилища. Но последните проучвания дават знак, че нараства броят на хората, които се опасяват от прекомерна намеса в пазара.

 

Изходът от втория референдум изглежда доста по-ясен, посочи ДПА. Анкетите констатират постоянно нарастване на подкрепата да се криминализира езикът на омразата и дискриминацията заради сексуалната ориентация на личността. Понастоящем наказателното право в Швейцария покрива само дискриминацията по раса, етнос и религия.

Автор: БТА, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 26.02.2020

1 USD =1.80 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.34 BGN

10 CNY =2.57 BGN

1 CHF =1.84 BGN

100 JPY =1.63 BGN