.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
07.02.2020 16:59

Коментари 0 / Видяна 648

Изложба “Виното и жените в античния свят“ ще има в град Сандански

Още по темата: Анулираха изпита на зрелостник от Сандански на матурата по БЕЛ! Детска кухня „Обич“ в Сандански зарадва родителите на 60 деца от общината с прясна и вкусна храна Сандански отбеляза тържествено 24 май „Синя зона“ в Сандански ще бъде безплатна на 25 май След питане на ГЕРБ -Сандански стана ясно, че общината е похарчила над 111 000 лв. за ограничаване разпространението на Covid-19 Утре ще стане ясно кога ще отворят детските градини в Община Сандански От 1 юли започва приемът на документи за записване на деца в детските градини в Община Сандански След сигнали на граждани ГЕРБ – Сандански пита какви разходи е направила Общината по време на извънредното положение Хотелите в Сандански отварят с ограничен персонал, чакат първите гости за 24 май Парк „Свети Врач“ в Сандански с възстановен автентичен кът за отдих

Изложба “Виното и жените в античния свят“ ще бъде открита в Археологически музей - град Сандански, в 17.30 часа на 14 февруари - Ден на българския археолог*.

 

С помощта на редки и непубликувани артефакти от фонда на музея ще можем да видим забравени ритуали, да научим повече за лозарството и винопроизводството в античността.

 

Музейните работници ще разкажат още и за това как е била пренасяна божествената напитка, как се е търгувало с нея, как е консумирана.

 

Специално внимание изложбата ще обърне на образа на жената в древността – облекло, аксесоари, накити, ще разкаже за ролята и мястото на вакханките в мистериите на Дионисиевите празници.

 

* Отбелязва се от 1971 г. по инициатива на Археологическия институт с музей при Българска академия на науките (дн. Националeн археологически институт с музей при БАН). На този ден всяка година по традиция в Националния археологически институт с музей при БАН се открива изложба с експонати и фотоси на най-важните открития от предходната година.

 

Sandanski1.com

 

E79 News
Тагове:

Коментари: