.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
04.02.2020 17:47

Коментари 0 / Видяна 518

Румен Радев: Считано от днес официално снемам доверие от правителството

Още по темата: Радев обвини властта в провокации Президентът Румен Радев: Имам вариант за нова Конституция Президентът Радев отива на Шипка Евродепутат от ГЕРБ: Президентът подстрекава беззаконието Държавният глава Румен Радев ще направи обръщение към народа тази вечер Президентът Румен Радев ще направи обръщение към народа 61 – годишна жена опита да влезе в сградата на президентството (Снимки) Румен Радев забрани на децата си да протестират Румен Радев: Репресиите не могат да върнат доверието във властта Социолог: Президентът ще сгреши, ако направи партия

Считано от днес официално снемам доверие от правителството. Това каза президентът Румен Радев в официалното си обръщение към народа.

 

    Румен Радев: Това правителство и управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация. На всичко това трябва да се сложи край. Считано от днес официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в нашето общество.

 

"От три години призовавам правителството да работи отговорно и ефективно в интерес на българските граждани", каза президентът Радев. Той обясни, че не го прави като политически опонент, а като държавен глава с мисъл и грижа за страната ни.

 

    Румен Радев: Днес сме свидетели на остра криза в управлението на всички нива, липсата на воля за реформи и за борба с корупцията.

 

В подкрепа на думите си той отбеляза липсата на вода в Перник, за която по думите му кабинетът отказва да поеме политическа отговорност.

 

Държавният глава зави, че парламентът "тихомълком" прокарва реформа на валутния борд, за чиито смисъл и основания българите са очаквали ясни разяснения. По негово мнение законодателството се превръща в заложник на лобистки интереси, а бедността и неравенството се задълбочават.

 

Да се обединим за справедливостта и държавността, за доброто на България, призова още президентът.

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари: