.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
04.02.2020 15:39

Коментари 1 / Видяна 6480

Конкурсите в Община Благоевград отиват на съд

Още по темата: Радослав Тасков поиска мораториум върху застрояването на зелени площи Отстраненият от ВАС и АС Румен Томов продължава да уволнява! Напрежение в петричкото село Яворница! Ясен Попвасилев ще управлява временно община Благоевград Да управляваш на инат! Кметът на Благоевград прави фестивал, вместо да подкрепи болниците в града! Дезинфекцират със специализирана техника откритите обществени площи в Благоевград Започна дезинфекция на автобусните спирки и улици в Благоевград Подаването на заявления за приема на деца в детските градини в Благоевградско се отлага с 30 дни Кметът Томов свиква спешно кризисния щаб Христо Михалков е новият началник-отдел "Социална политика"

 

 

Класираният на второ място в конкурса за секретар на Община Благоевград Ивайло Велков ще обжалва процедурата по избор. Това обяви самият той пред Благоевград-нюз.

 

„Опорочена е цялата процедура, ще обжалвам нея, а не самото класиране“, категоричен бе Ивайло Велков. Той обясни още, че има много пропуски в провеждането на конкурса, като един от най-смущаващите факти е, че трима души от комисията са пряко подчинени на спечелилата Мария Стойнева, която бе назначена преди провеждането на конкурса, уж  временно за секретар на Община Благоевград.

 

„Членовете на комисията са длъжни да попълнят декларация, че нямат отношения с кандидатите“, обясни Велков и допълни, че такива декларации в този случай биха били неверни, заради явните служебни взаимоотношения.

Велков коментира, че има нарушение и в обявлението на конкурсите, което вероятно ще влезе в жалбите, които подготвя. Те ще бъдат депозирани до Областния управител и до Министерски съвет.

 

Както Е-79 нюз първа информира, очаквано Ивайло Велков беше класиран на второ място в конкурса за секретар на Община Благоевград. Това се случи, въпреки, че според запознати с професионалните му качества той е най-подготвен за поста. От 2012 година до момента Велков е трупал опит именно на длъжност „Административен Секретар“ на община Кочериново. Той е и член на Контролния съвет на Националната асоциация на Секретарите на Общини в Република България. Тези факти определено му даваха сериозно предимство пред всички кандидати, тъй като вече има натрупан опит в изпълнението на задълженията, които има един главен секретар. Биографията на Велков е доста богата и по отношение допълнителни квалификации, участие в семинари и обучения, които са повишили административния му капацитет и умения.

 

Както първи съобщихме, останалите 4 конкурса за директори на дирекции в Община Благоевград също бяха спечелени от уж временно назначените от кмета Румен Томов.

 

снимка: Фейсбук

 

Автор: Екип, E79 News
Тагове:

Коментари: