.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
04.02.2020 12:09

Коментари 1 / Видяна 8652

Очаквано! Хората на Р.Томов спечелиха конкурсите за Директори на дирекции в Oбщина Благоевград

Още по темата: Радослав Тасков поиска мораториум върху застрояването на зелени площи Отстраненият от ВАС и АС Румен Томов продължава да уволнява! Напрежение в петричкото село Яворница! Ясен Попвасилев ще управлява временно община Благоевград Да управляваш на инат! Кметът на Благоевград прави фестивал, вместо да подкрепи болниците в града! Дезинфекцират със специализирана техника откритите обществени площи в Благоевград Започна дезинфекция на автобусните спирки и улици в Благоевград Подаването на заявления за приема на деца в детските градини в Благоевградско се отлага с 30 дни Кметът Томов свиква спешно кризисния щаб Христо Михалков е новият началник-отдел "Социална политика"

 

Както се очакваше, назначените уж временно от кмета Румен Томов директори на дирекции в Община Благоевград, спечелиха обявените в края на миналата година конкурси.

 

Официално Секретар на общината окончателно остава Мария Стойнева. Тя е класирана на първо място с най-висок резултат сред конкурентите си от 39,60 точки. Прави впечатление, че Стойнева е получила най-много точки на интервюто, което до голяма степен дава възможност за субективна оценка.На второ място в конкурса е класиран Ивайло Велков с 33,20 точки. Велков беше сочен като изключително подготвен за поста секретар, човек с дългогодишен опит на такава длъжност.

 

Назначената от Румен Томов пак уж като временен Директор на Дирекция „ Правно-нормативно обслужване и обществени  поръчки” Станислава Иванова също е класирана на първо място в проведения конкурс за длъжността. Тя е получила 39,60 точки, срещу 33,60 за конкурента и Стоян Христов. И тук точките, които формират окончателния резултат показват, че Иванова е получила по-голяма оценка от Христов на проведеното интервю.Според наши източници обаче, Стоян Христов ще бъде компенсиран за второто си място като бъде назначен като юрист в правния отдел на Община Благоевград . Стоян Христов беше част от отдела до 2015 г., когато беше отстранен от длъжност от тогавашния кмет Атанас Камбитов.  Христов е син на дългогодишната БСП функционерка в Благоевград  Калинка Христова и именно партийната му принадлежност  е причината, въпреки второто му място в конкурса, да бъде назначен на работа в Община Благоевград. В момента той работи като юрист в Община Гоце Делчев.

 

 На поста си остават и назначените веднага след встъпване в длъжност от кмета Томов Директор на Дирекция „Планиране на инвестиционната дейност, строителство и екология“ в община Благоевград”  Венелин Трошанов, Директор на Дирекция „ Финансова политика” Костадин Шумантов и Директор на Дирекция „ Местни данъци и такси” Иво Николов.

 

Резултатът от проведените конкурси за петимата директори на дирекции и секретар в общинска  администрация на Община Благоевград не изненадват никого и доказват слуховете, които обикаляха града, че провеждането на конкурсите е само проформа за назначаването на приближени до кмета хора.

 

Впечатление прави и това, че председател на комисията провела конкурсите и за петте длъжности е Ясен Попвасилев- зам. кмет по икономика и финанси, който е и най-приближеният човек до Румен Томов.

 

Коментари: