.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
04.02.2020 12:09

Коментари 1 / Видяна 7832

Очаквано! Хората на Р.Томов спечелиха конкурсите за Директори на дирекции в Oбщина Благоевград

Още по темата: Община Благоевград не е одобрена за изграждане на Младежки център по Финансовия механизъм на ЕИП „Благоевград инвест“ на прицел! Закриват ли дружеството? Съкращават 5% от работещите в Община Благоевград, пенсионерите аут Бездомни кучета нападат хора в Благоевград Конкурсите в Община Благоевград отиват на съд Очаквано! Хората на Р.Томов спечелиха конкурсите за Директори на дирекции в Oбщина Благоевград Децата на Благоевград с най- оригинални писма до Дядо Коледа получиха подаръците си Благоевград първенец по мръсен въздух в страната Ще има нови музикални фестивали в Благоевград Финансови санкции от близо 5,5 млн. лева са наложени на Община Благоевград

 

Както се очакваше, назначените уж временно от кмета Румен Томов директори на дирекции в Община Благоевград, спечелиха обявените в края на миналата година конкурси.

 

Официално Секретар на общината окончателно остава Мария Стойнева. Тя е класирана на първо място с най-висок резултат сред конкурентите си от 39,60 точки. Прави впечатление, че Стойнева е получила най-много точки на интервюто, което до голяма степен дава възможност за субективна оценка.На второ място в конкурса е класиран Ивайло Велков с 33,20 точки. Велков беше сочен като изключително подготвен за поста секретар, човек с дългогодишен опит на такава длъжност.

 

Назначената от Румен Томов пак уж като временен Директор на Дирекция „ Правно-нормативно обслужване и обществени  поръчки” Станислава Иванова също е класирана на първо място в проведения конкурс за длъжността. Тя е получила 39,60 точки, срещу 33,60 за конкурента и Стоян Христов. И тук точките, които формират окончателния резултат показват, че Иванова е получила по-голяма оценка от Христов на проведеното интервю.Според наши източници обаче, Стоян Христов ще бъде компенсиран за второто си място като бъде назначен като юрист в правния отдел на Община Благоевград . Стоян Христов беше част от отдела до 2015 г., когато беше отстранен от длъжност от тогавашния кмет Атанас Камбитов.  Христов е син на дългогодишната БСП функционерка в Благоевград  Калинка Христова и именно партийната му принадлежност  е причината, въпреки второто му място в конкурса, да бъде назначен на работа в Община Благоевград. В момента той работи като юрист в Община Гоце Делчев.

 

 На поста си остават и назначените веднага след встъпване в длъжност от кмета Томов Директор на Дирекция „Планиране на инвестиционната дейност, строителство и екология“ в община Благоевград”  Венелин Трошанов, Директор на Дирекция „ Финансова политика” Костадин Шумантов и Директор на Дирекция „ Местни данъци и такси” Иво Николов.

 

Резултатът от проведените конкурси за петимата директори на дирекции и секретар в общинска  администрация на Община Благоевград не изненадват никого и доказват слуховете, които обикаляха града, че провеждането на конкурсите е само проформа за назначаването на приближени до кмета хора.

 

Впечатление прави и това, че председател на комисията провела конкурсите и за петте длъжности е Ясен Попвасилев- зам. кмет по икономика и финанси, който е и най-приближеният човек до Румен Томов.

 

Коментари:

Нина, 07.02.2020 19:04

Останалите места започват да се запълват от хората на Василиса Павлова. И искаме нещо да се случва. ДА ама НЕ!!!

1
 

Валутни курсове на БНБ за 20.02.2020

1 USD =1.81 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.35 BGN

10 CNY =2.59 BGN

1 CHF =1.84 BGN

100 JPY =1.64 BGN