.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
02.02.2020 14:44

Коментари 0 / Видяна 702

Калоян Методиев: Не може да се подслушва президент. Това нещо е недопустимо

Още по темата: Радев обвини властта в провокации Президентът Румен Радев: Имам вариант за нова Конституция Президентът Радев отива на Шипка Евродепутат от ГЕРБ: Президентът подстрекава беззаконието Държавният глава Румен Радев ще направи обръщение към народа тази вечер Президентът Румен Радев ще направи обръщение към народа 61 – годишна жена опита да влезе в сградата на президентството (Снимки) Румен Радев забрани на децата си да протестират Румен Радев: Репресиите не могат да върнат доверието във властта Социолог: Президентът ще сгреши, ако направи партия

 

Тази седмица от прокуратурата официално заявиха, че прекратяват всякакви контакти с президентството. "Моето мнение е, че тази комуникация трябва да върви по всякакви институционални канали. Тя трябва да върви не само между президентството и прокуратурата, и между президентството, правителството, Народното събрание, защото в крайна сметка всички работим в интерес на българското общество, на неговото развитие", каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" началникът на кабинета на Румен Радев Калоян Методиев.

 

Методиев смята, че обществото ни е в тежка ситуация в следствие на резултатите от управлението. Проблеми за решаване в държавата има и му се струва, че трябва да се работи в тази посока.

Калоян Методиев: Президентството винаги е било отворено за комуникация, за диалог, но без да прави компромис с истината и с посочване на реалните проблеми.

 

Случилото се през седмицата той определи като атака от гледна точка на президентската институция, още с питането да Конституционния съд, а след това и с оповестяването на СРС-тата.

 

Калоян Методиев: Не бих казал, че това нанесе имиджови щети на президента. Напротив, президентът в очите на обществото влезе в ролята на жертва, на човек, който е атакуван заради принципни позиции, а не заради нещо съществено и форсмажорно.

 

От разпространените от прокуратурата документи става ясно, че има подозрение, че е осуетена проверка на КПКОНПИ по отношение на г-жа Десислава Радева...

Той беше категоричен, че няма данни за импийчмънт. Става въпрос за административно-трудов казус назад в миналото, смята Методиев.

 

Калоян Методиев: Не може да се подслушва президент, а още по-малко да се размята в публичното пространство. Фактите са безусловни, подслушван е държавният глава, съхранявано е това СРС, вкарва се в публичен оборот. Това нещо е недопустимо. Нито една държава не трябва да си го позволява когато има претенции за държавност, за законност, за спазване на институционална култура, която да гарантира доверие на гражданите в държавата. Ние разбиваме и последното остатъчно доверие, което има това общество, в институциите. А свършили доверието на едно общество към държавата, това означава само едно нещо - криза, революция, улица.

Автор: БНТ, E79 News
Тагове:

Коментари: