.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
30.01.2020 12:29

Коментари 0 / Видяна 664

Отложиха Световното по лека атлетика в Китай заради коронавируса

 

Световното първенство по лека атлетика в зала в Нанкин ще бъде отложено заради коронавируса в Китай. Шампионатът трябваше да се проведе от 13 до 15 март тази година, но ще бъде преместен за година по-късно.

  

„Знаем, че Китай прави всичко възможно, за да овладее новия коронавирус и ги подкрепяме във всичките им усилия. Съветът на нашия медицински екип, който е в контакт със Световната здравна организация, е, че разпространението на коронавируса както в Китай, така и извън страната, все още е на съответно ниво и никой не трябва да продължава напред с някакви големи събития, които могат да бъдат отложени”, се казва в съобщението на федерацията.

 

От световната централа поясняват, че са обмисляли преместване на първенството в друга държава и благодарят на отзовалите се градове, но в крайна сметка са взели решение да оставят домакинството на Китай, но състезанието да се проведе през следващата година. Тази промяна в атлетическия календар обаче прави нещата по-сложни за 2021 година, когато през зимата трябва да се проведе Европейско първенство в зала.

 

Автор: Gong.bg, E79 News
Тагове:

Коментари: