.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.01.2020 10:00

Коментари 0 / Видяна 936

Красиви имена празнуват днес

Още по темата: Днес е Неделя месопустна - Месни заговезни Първата Задушница за годината е днес Утре е първата за годината Голяма Задушница. Какво се прави за помена? Днес църквата почита Свети Теодор Тирон На 14 февруари празнуваме три празника Няколко светци чества православната църква днес Църквата почита Свети мъченик Георги Софийски С уникален ритуал в храма „Въведение Богородично“ – Благоевград почитаме Св. Харалампий Почитаме Св. Харалампи – покровител на меда и пчеларите Красиви имена празнуват днес

 

На 26-ти януари православната църква отбелязва деня на Преподобни Ксенофонт, Мария и техните синове – празник на живота и избавлението.

 

Според преданието Преподобни Ксенофонт и съпругата му Мария изпратили синовете си Йоан и Аркадий да се учат в Бейрут. По пътя си обаче двамата братя преживели корабокрушение, което ги разделило.

 

След като страшната вест достигнала до родителите, те веднага получили видение, че децата им са живи и здрави.

 

След като щастливото семейство отново се събрало, в знак на благодарност към Божията милост, Мария постъпила в манастир и била удостоена с дара на чудотворството.

 

Йоан, Аркадий и Ксенофонт пък се отдали на отшелнически живот в пустинята. Семейството било причислено от църквата в лика на светците.

                          

На 26-ти януари имен ден празнуват Живко и Живка. Желаем ви много здраве, щастие и успехи!

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 26.02.2020

1 USD =1.80 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.34 BGN

10 CNY =2.57 BGN

1 CHF =1.84 BGN

100 JPY =1.63 BGN