.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.01.2020 10:46

Коментари 0 / Видяна 474

Коронавирусът стигна Австралия, Малайзия и Франция

Още по темата: Само една е кандидатурата за управител на НЗОК Внимавайте с рекламите за продукти за отслабване с моментални и чудодейни ефекти Ферментиралите храни могат да предизвикат подуване и главоболие Aлерголог: Поленовата алергия става все по-разпространена сред градското население Фармацевтите искат увеличение на таксата за скъпоструващите лекарства по НЗОК Подобрява се състоянието на детето от Димитровградско, със съмнения за малтретиране Правете това и ще смъкнете кръвното само за 15 минути Недостиг на маски, термометри и дезинфектанти в аптеките СЗО: Случаите на рак ще нараснат с 81% в страните с ниски или средни доходи до 2040 г. Затлъстяването причинява ранна смърт

 

41 са вече жертвите на вируса в Китай

Малайзия обяви днес за първите три случая на новия коронавирус на своя територия, предаде Ройтерс.

 

Тримата заразени са роднини на 66-годишен мъж, за когото сингапурските здравни власти са потвърдили, че е болен от вируса.

 

Австралия също обяви днес за първия случай на дошлия от Китай коронавирус на своя територия.

 

Заразеният е в щата Виктория. Той е около 50-годишен китайски гражданин, пристигнал в Австралия от Китай на 19 януари, заяви министърът на здравеопазването на Виктория Джени Микакос.

 

"Важно е да се отбележи, че няма причина за паника сред обществеността. Пациентът е изолиран и за него се полагат медицински грижи", изтъкна Микакос.

 

 

Във Франция болните са вече трима.

 

Двама от заразените са в болница в Париж, а третият - в Бордо, Югозападна Франция.

 

 

Френският министър на здравеопазването Анес Бюзен заяви вчера на пресконференция, че властите потвърждават два случая на коронавирус във Франция. В отделно изявление министерството на здравеопазването съобщи за трети случай. Третият заразен е роднина на един от първите двама заболели от вируса.

 

По-рано благотворителната организация СОС Медсан заяви, че е полагала медицински грижи за един от заразените - пациент от китайски произход, който е проявил симптомите на треската и който е заявил, че е бил в контакт с хора от Ухан.

 

Бюзен заяви, че 48-годишният пациент се е завърнал във Франция преди два дни след пътуване в Китай, което е включвало и посещение на Ухан.

Пациентът е изолиран, за да няма контакт с външния свят. Той е в добро състояние, заяви министърът.

 

 

Повечето случаи на заразяване с вируса засега са в Китай, където властите наложиха строги ограничения на пътуването и на обществените събирания.

 

Петнадесет души са починали от коронавируса в китайската провинция Хубей, предаде Франс прес.

 

Така общият брой на починалите от вируса е вече 41 души.

 

Китайските власти започнаха голяма операция по поставяне на 13 града в Хубей под карантина, за да попречат на разпространението на вируса.

 

 

Броят на заразените с вируса е 1287 души, предаде Ройтерс, като се позова на изявление от днес на китайската Национална комисия по здравеопазването.

Автор: БТА, E79 News
Тагове:

Коментари: