.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.01.2020 13:49

Коментари 5 / Видяна 12434

Спрягат Андрей Новаков за кмет на Благоевград

 

Екскметът на Благоевград Атанас Камбитов, който днес направи изявление, че в Благоевград ще има нови избори за кмет, лансира с „две ръце“ евродепута Андрей Новаков за кандидат на ГЕРБ в предстоящата нова битка за кмет на Благоевград.

 

Това съобщиха източници от централата на партията. Новаков ще се кандидатира от името на широка коалиция най вероятно с подкрепата на СДС, ДПС, ВМРО и др., предполагат наблюдатели.

 

Новаков е двигателят на ГЕРБ в Югозапада, той пое кормилото на партията в качеството на областен лидер на ГЕРБ в Пиринско месец, след тежката изборна загуба на Атанас Камбитов.

 

Камбитов и Новаков бяха потърсени за коментар, но телефоните им бяха изключени.

 

Новаков е най- близкият човек на Камбитов, даже мнозина считат, че Новаков е „откритието“ на Камбитов в политиката. Известно е, че  2011 до 2014 година Новаков работи като експерт „Връзки с обществеността“ в община Благоевград, част от екипа на кмета д-р Атанас Камбитов. В общинска администрация е зает с медийната политика на общината и международната ѝ дейност.

 

Андрей Новаков е роден в Пазарджик, учи и работи в Благоевград,  но израства в с. Момина клисура. Той е първо дете в семейството на Гриша Новаков и Марина Павлова. Родителите, както и по-голямата част от семейството му, са служители или миньори при изграждането на електрическите централи, тунели и язовири от каскадата Белмекен.

 

В село Момина клисура учи до 7-ми клас в Основно училище Св. „Климент Охридски“. Основното си и средно образование завършва в софийската Професионална гимназия по електротехника и автоматика (бивша „Киров“) със специалност „Електрически централи, мрежи и системи“ и е сред отличниците на випуска. Участва в списването на училищния вестник „Кировец“.

 

Андрей Новаков сега е евродепутат в групата на Европейската народна партия (ЕНП) от 2014 година. При встъпването си в длъжност е най-младият член на Европейския парламент и един от най-младите в историята на институцията. Лауреат на класацията на списание Форбс „30 под 30“ за най-успешни млади хора в Европа, категория „Политика“. Създател е на първата българска програма на ЕС – A.L.E.C.O.

 

На 6 октомври 2015 година Европейският парламент одобрява доклада „Новаков“, след който България получава 6,377 милиона евро финансова помощ за справяне с последствията от наводненията и тежката зима през същата година.

 

Автор и вносител е на доклад за отпускане на 380 000 евро за техническа помощ към най-големия фонд на ЕС за подкрепа на уволнени работници – Европейският фонд за приспособяване към глобализацията.

 

През януари 2017 година е избран за вицекоординатор на Европейска народна партия в Комисия по Регионално развитие на ЕП.

 

От 2008 до 2011 г. е избран за председател на Студентски парламент към Правно-исторически факултет на Югозападен университет „Неофит Рилски“, като бива преизбран на поста и за втори мандат.

 

За кратко е бил главен редактор на студентския вестник „ВестникЪТ“. През 2011 година е избран за заместник-председател на най-голямата студентска организация в Европа – Европейските студенти демократи (European Democrat Students). През 2012 г. на Конгрес на организацията в Берлин е единственият зам.-председател, преизбран на поста си и е първият българин, служил два мандата в Изпълнителното бюро на ЕДС. В края на 2008 година става член на ГЕРБ в Благоевград.

 

Последователно заема позиции като Областен координатор на Младежи ГЕРБ-Благоевград, Международен секретар на Младежи ГЕРБ, а преди да стане Член на Европейски парламент, е бил и кандидат за Народен представител в България, от МИР 1. \4vlast-bg

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

Svetlio, 27.01.2020 17:01

Е тоя ще ни оправи ... за около 400 дни. Сигурен съм в него !

Минчо, 26.01.2020 15:57

ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. ТОЗИ НЕ СТАВА ЗА НИЩО. ИЛИЯН ЩЕ БЪДЕ КАНДИДАТЪТ. И ОТНОВО НЯМА ДА СПЕЧЕЛИМ, ЗАЩОТО ИМА ПО-ДОСТОЙНИ ОТ НЕГО. АМА СЕ СЪМНЯВАМ ДА ИМА НОВИ ИЗБОРИ. САМО НАРОДНА ПАРА ДА СЕ ТРОШИ.

Методи, 25.01.2020 12:55

Прекрасен избор! Дано наистина следващия кмет се казва Андрей Новаков!

избирател, 24.01.2020 22:22

Чак да го спрягат ............ може да го стягат, ама ......поне може да играе ръченица.....

избирател, 24.01.2020 15:58

Това е единственият добър избор за ГЕРБ

1
 

Валутни курсове на БНБ за 26.02.2020

1 USD =1.80 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.34 BGN

10 CNY =2.57 BGN

1 CHF =1.84 BGN

100 JPY =1.63 BGN