.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.01.2020 11:53

Коментари 0 / Видяна 422

Грипна епидемия в София-град от понеделник

Още по темата: Само една е кандидатурата за управител на НЗОК Внимавайте с рекламите за продукти за отслабване с моментални и чудодейни ефекти Ферментиралите храни могат да предизвикат подуване и главоболие Aлерголог: Поленовата алергия става все по-разпространена сред градското население Фармацевтите искат увеличение на таксата за скъпоструващите лекарства по НЗОК Подобрява се състоянието на детето от Димитровградско, със съмнения за малтретиране Правете това и ще смъкнете кръвното само за 15 минути Недостиг на маски, термометри и дезинфектанти в аптеките СЗО: Случаите на рак ще нараснат с 81% в страните с ниски или средни доходи до 2040 г. Затлъстяването причинява ранна смърт

 

Днес такава е обявена в Търново, а от утре и в Бургас

 

Столична РЗИ обявява грипна епидемия на територията на област София-град от понеделник, 27 януари.

 

Грипна епидемия е обявена от 25 януари и в община Бургас, а от днес и във Велико Търново.

Регионална здравна инспекция – Благоевград обявява грипна епидемия на територията на общините Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово от понеделник, 27 януари.

 

До второ нареждане се ограничават плановите операции и свижданията в лечебните заведения. Преустановяват се женските и детските консултации.

 

В Бургас училищата излизат в грипна ваканция от 27 до 31 януари. Това стана ясно след проведеното заседание на Регионалния щаб за борба с грипа и ОРЗ, предаде Агенция "Фокус".

 

"468 има заболели на 10 000 човека за последните 7 дни. Основно грипът е тип А и Б.

 

Отсъствията на деца в цялата област са както следва: Карнобат - 62%, Айтос - 29%, Бургас - 24%, Камено - 30%, Малко Търново - 31%, Несебър - 22%, Приморско - 58%, Поморие - 20%, Средец - 36%, Сунгурларе - 22%, Созопол - 27%, Руен - 11%", отбеляза Вълчо Чолаков

 

Областният управител добави, че заболяването засяга основно лицата на възраст от 0 до 4 и от 5 до 14 години, а най-малко уязвими са възрастовите групи 18-65 и над 65 години.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: