.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.01.2020 10:43

Коментари 0 / Видяна 692

Oткриха 23 000 евро в специално изработен тайник в лек автомобил на ГКПП Кулата

Още по темата: Дъщерята на Цар Киро и негов племенник са хванати с 2 кг хероин Официална информация за разбитата нарколаборатория край Дупница Застреляха жена в София Самоуби се съпругът на жената, която беше намерена мъртва след дълго издирване Масов бой между 40 души в Девин, има пострадали Откриха труп на мъж в река Арестуваха българка, известна в Испания като Кралицата на амфетамина Арестуваха лихваря, отвлякъл 15-годишно момиче в Димитровград Млад мъж се обеси в дома си Акция на ОД на МВР – Благоевград

 

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ откриха при проверка в района на ГКПП Кулата недекларирани 23 000 евро в тайник на влизащ в страната лек автомобил с румънска регистрация.

 

Автомобилът, управляван от румънски гражданин, е пристигнал на ГКПП Кулата на 18.01.2020 г., около 14,00 часа, на входящо трасе от Гърция и шофьорът е заявил, че няма нищо за деклариране.

 

Превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка, след като митническите служители установяват при първоначалния оглед подозрителни индикации за манипулация по автомобила.

 

При извършената щателна проверка, митническите служители откриват недекларирани 23 000 евро в различни купюри, укрити в специално изработен тайник под автомобила.

 

В последващите си обяснения, шофьорът на колата твърдял, че е получил парите от свой приятел в град Солун, който му върнал заем, но е укрил валутата, понеже знаел, че сумата подлежи на деклариране.

 

Контрабандната валута с левова равностойност 44 984 лева е задържана.

 

Срещу шофьора на автомобила – румънски гражданин с инициали C. Т., са съставени два акта – за установеното нарушение на Валутния закон за валутата и по Закона за митниците – за тайника.

 

За обезпечаване на бъдещи глоби по акта, от него е иззета и сума в размер на 1035 евро.

E79 News
Тагове:

Коментари: