.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.01.2020 10:16

Коментари 0 / Видяна 3982

Румен Томов обжалва отстраняването си. Кандидатира се отново за кмет

Още по темата: ВАС решава съдбата на Румен Томов на 11 март Внасят утре във ВАС касационната жалба по казуса „Румен Томов” БСП застават твърдо зад Румен Томов Румен Томов обжалва отстраняването си. Кандидатира се отново за кмет Бусаров: Ще спазим закона и ще прекратим мандата на кмета Томов Съдът с указание за прекратяване правомощията на Румен Томов Съдът даде ход на делото по казуса Томов Започна заседанието по казуса “Томов” Задават ли се нови избори в Благоевград? Премиерът Борисов обжалва решението на ОИК по казуса „Томов“ Първо в Е 79 – две от партиите, подкрепили на изборите кмета Томов, внасят жалби в АС Благоевград

 

Румен Томов ще обжалва пред Върховен административен съд решението на благоевградските магистрати за прекратяване на правомощията му като кмет на Благоевград. Това съобщи той в интервю за Бтв.

 

Въпреки решението на съдия Димитър Узунов, Томов е категоричен, че нарушение на закона от негова страна няма и е подал необходимите документи за липса на участие в търговски дружества в установения едномесечен срок от обявяването му за кмет.

 

Според юристи обаче, кметът Томов прави някакво свое тълкувание на Закона за местното самоуправление и местната администрация и Търговския закон и действията, които е предприел не са довели до липсата на участие от негова страна в търговско предприятие.

 

Освен това, Томов е пропуснал да изпълни още две задължителни условия, посочени в закона – да уведоми ОИК и председателя на ОбС, че не участва в никакви фирми. Така кумулативно са нарушени три норми на ЗМСМА, смятат запознати.

 

Ако все пак ВАС потвърди решението на Административен съд – Благоевград и се стигне до кметски избори в Благоевград, Румен Томов отново ще се кандидатира за кмет, заяви самият той.

 

След като Румен Томов обжалва решението пред ВАС, съдът трябва да стартира дело по жалбата и да насрочи дата. След това ВАС има срок от две седмици, в които да постанови решение по казуса.

 

Имайки предвид всички законоустановени срокове, очаква се в средата на месец март да стане окончателно ясно дали в Благоевград отново ще има избори за кмет.

 

 

Автор: Екип, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 26.02.2020

1 USD =1.80 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.34 BGN

10 CNY =2.57 BGN

1 CHF =1.84 BGN

100 JPY =1.63 BGN