.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
24.01.2020 09:28

Коментари 0 / Видяна 1908

Фестивалът „Франкофоли“ отива на прокурор

Още по темата: Уволниха и Началник –отдел „Култура” в Благоевград Уволнения като за последно в Община Благоевград Спортни клубове и школи в Благоевград на улицата! Обвиняват кмета в тенденциозност Нови уволнения в Община Благоевград Кметът Томов даде заден за депото за отпадъци. Общината загуби над 1 млн. лева Базарът за мартеници в община Благоевград заработи Започва кандидатстването за социални жилища в Благоевград Базар на мартеници в община Благоевград Община Благоевград не е одобрена за изграждане на Младежки център по Финансовия механизъм на ЕИП „Благоевград инвест“ на прицел! Закриват ли дружеството?

 

Днес кметът на Благоевград Румен Томов ще внесе сигнал в прокуратурата за нарушения около организацията на фестивала „Франкофоли“. Това съобщи самият той тази сутрин по време на директно включване по Бтв. Очаква се сигналът да касае плащания от страна на Община Благоевград за хонорари на изпълнители и логистика около провеждането на събитието.

 

Още в началото на управлението си Томов съобщи, че проверка на екипа му установила, че петото издание на фестивала е струвало на общинския бюджет близо 1,6 милиона лева, което е три пъти повече от планираните и одобрени разходи. Като лъжи и манипулации обаче определиха твърдението на Томов от бившото кметско ръководство на Благоевград и дадоха пример с хонорар на един от изпълнителите, който в документите на проверката е посочен със 100 000 лева отгоре.

 

В интервюто си за националната медия Румен Томов за първи път призна официално, че „Франкофоли“, който довеждаше в Благоевград хиляди меломани от цяла Европа, си тръгва от града. Докато той чакаше писмо от френското посолство, което иначе няма нищо общо с провеждането на фестивала, всички отдавна знаеха, че тази година грандиозното събитие ще се проведе в столицата. Вчера все пак и писмо е пристигнало, призна Томов, но не от посолството, а от фирмата-собственик на правата за фестивала, които официално и окончателно са информирали, че „Франкофоли“ в Благоевград няма да има.

 

В интервюто си кметът на Благоевград определи финансовото състояние на Община Благоевград като катастрофално и заяви, че затяга финансовата дисциплина.

 

Автор: Екип, E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 26.02.2020

1 USD =1.80 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.34 BGN

10 CNY =2.57 BGN

1 CHF =1.84 BGN

100 JPY =1.63 BGN