.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.01.2020 16:34

Коментари 0 / Видяна 5330

8 800 лв. наем за кафето на операта. Търгът влиза в съда

Още по темата: Колективът на ДТ „Никола Вапцаров” се обяви в подкрепа на настоящия директор Мачева Богата празничнa програма за 1-ви март в Благоевград Базар на мартеници в община Благоевград Изключителна изложба "Дипломация и изкуство" гостува в Благоевград Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се проведе специализирана полицейска акция Гешев в Благоевград - „Тук няма проблем с битовата престъпност на фона на други населени места в страната" Над 15 са задържаните при днешната акция в Благоевград Главният прокурор и главният секретар на МВР са в Благоевград Спектакълът „Вампир” на ДТ „Никола Вапцаров”- Благоевград отново на сцена Рецитал посветен на Левски в Регионалната библиотека в Благоевград

 

„Днес подадохме жалба в Административен съд Благоевград и се надявам този търг да бъде анулиран. Отделно вчера подадохме жалба директно към кмета да спре търга, той обаче не я уважи. Ще преследвам до край нашите интереси.”

 

Това заяви председателят на Народно читалище „Никола Вапцаров” – Васил Новоселски по повод на провелия се днес търг за отдаване под наем на заведението в читалищната сграда на площад „Македония” в Благоевград.

 

„Този  търг е в разрез със Закона за Народните читалища, абсолютно незаконен и организиран от  общинското ръководство, което въобще не мисли за гражданите на този град.” – коментира г-н Новоселски. 

 

Той изрази крайното си разочарование от общинското ръководство и кмета Румен Томов.

 

„Смятах, че ще има ново мислене и ново поведение със смяната на общинското ръководство, но отново се тръгва с негативно отношение към една организация, която е доброволна, има 150 годишна история и е за хората в този град.

 

Кметът Томов се съгласи да проведем една дискусия с юристи и читалищното настоятелство и да се разберем като хора, а междувременно  той вече е пуснал заповед за търга, пренебрегвайки абсолютно решение на Върховния административен съд.

 

Значи той заблуждава умишлено ръководител на културната институция в Благоевград дала живот на всички останали. 

 

Разочарован съм до дъното на душата си от този човек, който не си дава сметка, че един град не се ръководи така, все повече хора нямат вяра и уважение към тези, които управляват града, защото и те не ни уважават”, допълни Новоселски.

 

От години председателят Васил Новоселски  води съдебни битки да си върне заведението  като собственост на читалището, като през  2015 година Върховният административен съд отмени заповедта на предишния кмет  за изземване на помещението в полза на общината, но решението не бе изпълнено.

 

Междувременно на днешния търг интересът от страна на бизнеса бе голям. От 14 фирми, заявили желание за участие, 10 бяха внесли в срок депозита от 10 хиляди лева и гаранция от 20 хиляди лева. На самия търг 3 от десетте фирми се отказаха.

 

С изненадваща оферта от 8 800 лева на месец  без ДДС казанлъшката фирма “Южен полъх 10100” ЕООД, собственост на Стефан Иванов, спечели тайното наддаване, оставайки далеч назад втория предложил 4 501 лева без ДДС. Това е фирма Аполо ЕООД, чийто собственик е местният бизнесмен Радослав Зашев, държащ и заведението Джошуа в центъра на Благоевград. При евентуален отказ на спечелилия търга да подпише договор, Зашев ще стане новият стопанин на заведението при операта.

 

Заведението се отдава под наем за 10 години, като в наемната цена се включва само помещението, без терасата, за която се плаща допълнително на община Благоевград.

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News
Тагове:

Коментари: