.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
21.01.2020 18:37

Коментари 0 / Видяна 744

Мащабен проект обнови Родилно отделение в Петрич

Още по темата: Свещеник от с. Първомай се нуждае от средства за лечение ОбС – Петрич закри училището в Михнево Петричко село на протест В община Петрич раздават хранителни продукти по програма на ЕС Каруца блъсна възрастен дядо в Петрич Отварят къщата на Ванга в Рупите Затвориха къщата на Ванга, в църквата на Рупите - пускат по един Община Петрич подготвя голям инфраструктурен проект, свързан с развитието на археологически обект „Античен град Хераклея Синтика” Засилени мерки в ромските квартали на Петрич Пожар пламна в пловдивска болница

 

В Деня на родилната помощ апаратура от най-висок клас, съизмерима със световните стандарти, бе дарена на Родилно отделение -Петрич към МБАЛ „Югозападна болница“ ООД. Стойността на проекта „В Петрич се ражда живот“, който е с огромна социална и обществена измеримост е 86 973 щатски долара, от които 75 273 долара осигурени от Ротари и 11 700 долара от Община Петрич.

 

Проектът се реализира от Ротари клуб - Петрич съвместно с фондация „Ротари“ към Ротари Интернешънъл с помощта на клубове от Европа, Америка, Русия и Община Петрич. Основен партньор по проекта е Ротари клуб- Ярмут, САЩ. Изпълнява се в продължение на една година и приключва успешно със закупуването на модерна медицинска апаратура за пренатална диагностика, мониторинг на бременността и следродилна грижа. Обновено е и обзавеждането в Родилно отделение- Петрич.

 

Изпълнението на проекта „В Петрич се ражда живот“ започва преди една година, след разговор между тогавашния президент на Ротари клуб - Петрич Любомир Григоров и кмета на общината Димитър Бръчков. Пет плакета в знак на благодарност бяха връчени от Ротари на партньорите по проекта. „Този проект е пример“, подчерта и Нина Митева- паст дистрикт гуверньор на Дистрикт 2482 България. Дейвид Китчън от Ротари- Ярмут, САЩ изрази също огромно удовлетворение от изпълнения успешно проект в Петрич. От името на работещите в Родилно отделение – Петрич д-р Орфей Дуевски посочи, че през 2017 година кметът Димитър Бръчков е извел като основен приоритет в управлението си именно здравеопазването и въпреки скептицизма на мнозина, в това число и лекари, резултатите днес показват, че посоката е била вярна.

 

Кметът Димитър Бръчков подчерта, че модерната апаратура съответства на професионализма на лекарите и гарантира спокойствието на родителите. От Ротари обобщиха, че следват още значими проекти за Петрич. Пожеланието на всички  бе да се раждат много бебета в Родилно отделение – Петрич на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД. Честит празник!

E79 News
Тагове:

Коментари: