.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.01.2020 17:10

Коментари 0 / Видяна 704

Комедията ТАРТЮФ ще бъде първата премиера за 2020 в Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград

Още по темата: Колективът на ДТ „Никола Вапцаров” се обяви в подкрепа на настоящия директор Мачева Богата празничнa програма за 1-ви март в Благоевград Базар на мартеници в община Благоевград Изключителна изложба "Дипломация и изкуство" гостува в Благоевград Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се проведе специализирана полицейска акция Гешев в Благоевград - „Тук няма проблем с битовата престъпност на фона на други населени места в страната" Над 15 са задържаните при днешната акция в Благоевград Главният прокурор и главният секретар на МВР са в Благоевград Спектакълът „Вампир” на ДТ „Никола Вапцаров”- Благоевград отново на сцена Рецитал посветен на Левски в Регионалната библиотека в Благоевград

               

 „ТАРТЮФ” ще е първата премиера за 2020 година в Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград. През март зрителите ще се насладят на класическата комедия на нравите, написана от Молиер – един от най-поставяните автори в света.

                В актьорското разпределение отново е кралицата на Благоевградския театър Нина Болгар, която публиката обожава. Тя ще изпълнява ролята на Госпожа Пернел.

 

                За спектакъла са поканени двама гост-актьори – Ния Кръстева, която е част от трупата на Младежки театър – София, през март ще бъде Елмира на сцената в Благоевград. В образа на коварния Тартюф ще видим гост-актьора Нено Койнарски, познат от малкия екран като Никола в сериала „Връзки”. Той е завършил НАТФИЗ в класа на проф. Пламен Марков, а след кастинг влиза във Варненската трупа за известен период от време.

 

                В репетиции за спектакъла влязоха още Аладин Алиибрахим, Кънчо Кънев, Лъчезар Кацарски, Мартин Лазаревски, Теодор Куков, Гергана Цакова, Мариана Бонева, част трупата на театъра, която в последната половин година получи нов облик, благодарение на много млади попълнения.

 

                Този впечатляващ актьорски екип е ръководен от режисьора Дамян Тенев, който в последните години се утвърди като едно от най- любопитните и следени имена на българския театър.Той завършва НАТФИЗ през 2011г., специалност „Актьорско майсторство“ в класа на проф. Красимир Спасов, а през 2017 г. завършва режисура.

                В театъра кипи подготовка, а билетите се очаква да бъдат в продажба през втората половина на февруари.               

E79 News
Тагове:

Коментари: