.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.01.2020 09:30

Коментари 8 / Видяна 4150

И БГ Радио си тръгва от Благоевград

 

БГ Радио вече няма да раздава годишните си музикални награди в Благоевград. Източник на Е-79 нюз потвърди, че грандиозната церемония по награждаване на най-добрите български изпълнители си тръгва от Благоевград и тази година ще се проведе в морската столица Варна.

 

Благоевград беше домакин на раздаването на най-престижните награди за  българска музика в продължение на шест поредни години като за събитието в града пристигаха най-известните имена от родната музикална сцена.

 

Хиляди меломани изпълваха града в дните около церемонията, от което, освен икономическа изгода за местния бизнес, имаше и неоспорим имиджов ефект за самия град.

 

През 2018 г. Благоевград беше обявен за първия град в страната – посланик на българската музика.

 

През 2019 г. Благоевград отстъпи домакинството на церемонията по връчване на годишните награди на БГ Радио на Пловдив, тъй като градът беше избран за европейска столица на културата.

 

Почитателите на българската музика в Благоевград обаче бяха компенсирани с концерти в две поредни вечери, с участието на най-големите звезди от родната музикална сцена.

 

Така и през миналата година благоевградските ресторантьори, хотелиери и търговци имаха възможност да изкарат някой лев отгоре, а хората да се насладят на качествена българска музика, благодарение на културните събития, които се провеждат в града. Нещо, което тази година явно няма да се случи.

 

Церемонията по връчването на годишните музикални награди на БГ Радио е второто грандиозно културно събитие, което си тръгва от Благоевград тази година.

 

Преди ден стана окончателно ясно, че шестото издание на фестивала за френска музика „Франкофоли“ няма да се проведе в Благоевград.

 

След като още преди месец всички, освен кметското ръководство на Благоевград, знаеха, че през 2020 г. „Франкофоли“ ще се проведе в София през юни, преди два дни президентът на „LES FRANCOFOLIES“ Жерар Понт реши да сложи край на спекулациите от страна на кмета на Благоевград Румен Томов и ясно и категорично му заяви, че фестивалът се мести в столицата и организацията по провеждането му вече е започнала.

 

  Иначе в края на декември кметът Томов и заместничката му по хуманитарни дейности Василиса Павлова бяха изненадани, когато журналисти ги попитаха още тогава защо „Франкофоли“ отива в София.

 

Тогава те заявиха, че фестивалът остава в Благоевград и чакат потвърждение за това от френското посолство. Потвърждение от посолството, което обаче няма отношение към организирането на фестивала, благоевградските управници продължаваха да чакат и в петък, когато съвсем ясно собственикът на марката им каза за какво всъщност става въпрос.

 

В продължение на 5 години световни звезди като Заз, LP, Моранди, Имани, Метр Гимс, Патрисия Каас, Джипси Кингс, Кенджи Жирак, Айо и много други привличаха в Благоевград десетки хиляди почитатели от цяла Европа.

 

За съжаление, нито те, нито родните музикални звезди вече ще дойдат в Благоевград за големи концерти, каквито имахме щастието та гледаме в продължение на няколко години.

 

Автор: Екип, E79 News
Тагове:

Коментари:

до фен, 21.01.2020 20:18

Ей, Фен. Само да вметна, че ако мен ме изритат от един град с наказателен вот, аз няма как да работя за него. Съвсем нормално е да привлечеш на друго място събитията, за които си похабил много труд, нерви и време. И Шопова и Камбитов имаха око за културно значимите неща, независимо от останалите им "провинения". Нима някой е очаквал да подарят тези две значими събития на Томов?

мими, 21.01.2020 10:10

За каква култура и какви културни събития ще говорим когато нашата зам.кметица за първи път е влязла в операта. Младежта иска такива културни събития. Децата ни пълнеха площада ако не знае те. Много жалко за вас.

мими, 21.01.2020 10:09

Тези за какво получават заплати като едно културно събитие не могат да организират

тийн, 20.01.2020 15:16

Егати тъпака е тоя кмет

тъжно, 20.01.2020 10:18

Колкото и да плюят противниците на Камбитов, няма как да се отрече, че културните събития и фестивали в Благоевград през последните години бяха на истинско европейско ниво. Харчили се били много пари. Хора, без култура сме за никъде! Не може само за коремите си да мислим! И сега като ги спестят тези пари от фестивалите, по-добре ли ще живеем?!НЕ! Ще идат в джоба на някой друг просто. Все по-тъжно става в тая наша Джумая.

гражданин, 20.01.2020 10:09

ако до сега бяхме провинциален град със затихващи функции от сега нататък ще сме напълно мъртъв провинциален град.Едни културни събития имаше и тех ги приключиха.Много жалко!

Фен, 20.01.2020 10:08

Разбира се, че няма да дойде БГ Радио за годишните награди. Нали там назначиха на работа Шопова. Тя и Камбитов активно работят срещу Благоевград. Мислят си, че след тях нищо хубаво не може да се случи. Но лошотията вече им се връща. Господ забавя, но не забравя. Нека не го забравят.

Чавдар, 20.01.2020 09:48

Сега Градевеца и Румяна Попова. Ороооооо селяци

1
 

Валутни курсове на БНБ за 26.02.2020

1 USD =1.80 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.34 BGN

10 CNY =2.57 BGN

1 CHF =1.84 BGN

100 JPY =1.63 BGN