.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
17.01.2020 13:21

Коментари 2 / Видяна 1982

Лина Ангелова вече кадрува в Камерна опера – Благоевград

Още по темата: Кметът Томов даде заден за депото за отпадъци. Общината загуби над 1 млн. лева Базарът за мартеници в община Благоевград заработи Започва кандидатстването за социални жилища в Благоевград Базар на мартеници в община Благоевград Община Благоевград не е одобрена за изграждане на Младежки център по Финансовия механизъм на ЕИП „Благоевград инвест“ на прицел! Закриват ли дружеството? Съкращават 5% от работещите в Община Благоевград, пенсионерите аут Бездомни кучета нападат хора в Благоевград Конкурсите в Община Благоевград отиват на съд Очаквано! Хората на Р.Томов спечелиха конкурсите за Директори на дирекции в Oбщина Благоевград

 

Спряганата за бъдещ директор на благоевградската опера Лина вече активно се е заела да кадрува и раздава обещания от името на институцията, научи Е-79 нюз. Музиканти, живеещи в София, са започнали да получават предложения от г-жа Ангелова  да постъпят на работа като оркестранти в Камерна опера - Благоевград. Резонният въпрос е в качеството на каква  Ангелова звъни и кани хора да започват работа, без да е упълномощена и назначена официално?

 

Интересното в случая е защо Лина Ангелова търси музиканти от София, след като кметът  Томов и зам.-кметът Павлова изрично подчертаха, че една от причините договорът на  Бойко Цветанов да бъде прекратен е именно, че желаят в състава на операта да участват  музиканти само от Благоевград.

 

Очевидно г-жа Ангелова вкарва  в заблуждение общинската управа, само и само да получи бленуваното назначение и отново да седне в директорския кабинет, който, според нейни колеги, смятала за подходящ само за нейната особа.

 

Междувременно музикантите в Камерна опера Благоевград са оставени в пълно неведение за бъдещето си и нормалният им работен процес е нарушен. Остава неясна съдбата на предвидения за 5 февруари концерт на Камерна опера. Концертът е по авторска музика на Георги Андреев с гост-диригент Максим Ешкенази. Припомняме, че г-н Ешкенази, който е диригент на световно ниво, е дал съгласие да поеме диригентското място в операта в Благоевград и дори има изготвен цялостен репертоарен план. Дали това ще се случи, обаче е под въпрос и зависи изцяло от волята на общинската управа в лицето на зам.-кмета Павлова.

 

Е 79 нюз ще продължи да следи ситуацията в една от емблематичните културни институции на Благоевград. 

 

 

Автор: Магдалена Тренчева, E79 News
Тагове:

Коментари:

Асен, 17.01.2020 16:42

Тази Ангелова като стана директор си направи ремонт само на нейния кабинет, сигурно от тогава се е готвела да векува там!

Аз, 17.01.2020 13:53

Тая Павлова разбира от опера колкото магаре от военна музика, но нищо...Тя толкова разбира и от култура! О

1