.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.01.2020 16:31

Коментари 0 / Видяна 382

Премиерът Бойко Борисов заминава на посещение в Египет

Още по темата: Лотарийните игри може да се организират само от държавния тотализатор Правителството с решение на кризата: Вода за перничани от „Белмекен” през София Борисов събира министри да търсят варианти за справяне с водната криза Екоминистърът обеща нова система за контрол на отпадъците Законът за хазарта отново влиза в парламента Радев не поканил Борисов на дебата за изборния процес Нено Димов остава в ареста Търговското сътрудничество между България и Китай устойчиво нараства НСИ организира пробно преброяване през март Разработват се мерки за ограничаване на злоупотребите с болничните

 

Министър-председателят Бойко Борисов заминава днес на посещение в Египет, където утре, 15 януари, ще участва в официалното откриване на новата военноморска база „Бернис“ на брега на Червено море.

 

В рамките на визитата си българският премиер ще проведе двустранна среща с президента на Арабската република Египет Абдел Фаттах Ас-Сиси, на която ще обсъдят въпроси от общ интерес за двете страни и теми от международния дневен ред.

 

Египет е най-големият търговско-икономически партньор на България в Близкия Изток и Африка като през годините двете страни поддържат активен политически диалог.

 

Премиерът Борисов ще бъде на церемонията в „Бернис“ по личната покана на президента Ас-Сиси. Обектът е една от трите нови стратегически военноморски бази на бреговете на Средиземно и Червено море, чието създаване египетските въоръжени сили обявиха през 2017 г. 

 

В делегацията на министър-председателя Бойко Борисов е вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Карачаканов.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 16.01.2020

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.55 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.60 BGN