.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.01.2020 13:47

Коментари 0 / Видяна 796

Наградени бяха участниците в „Станчинарски игри“ 2020 г.

Още по темата: ОИК Петрич отстрани кметицата на с.Коларово, сгафила както кмета Томов Наградени бяха участниците в „Станчинарски игри“ 2020 г. Илко Стоянов вече не е заместник-кмет на Петрич Анна Смилянова е новият управител на Специализираната болница за рехабилитация – Марикостиново На три места в Петрич беше извършен ритуалът за Богоявление С празничен концерт на открито в Петрич ще посрещнат новата 2020 година След полицейска акция в Петрич няколко задържани за наркотици Атанас Кобуров встъпи като председател на РС – Петрич, церемонията уважи шефът на ВКС Лозан Панов Кметът Димитър Бръчков: Подготвяме възражение срещу изграждането на крематориум в община Петрич Петрички села на протест срещу крематориум

 

На тържествена церемония снощи бяха наградени станчинарските групи, участници в игрите на първи януари в Петрич. Включиха се над 1 500 души.

 

Връчени бяха плакет и диплом на класираните на първите три места – група „Дълбошница“, група „Братя Соколови“ и група „Казармите“. Осем бяха специални отличия, три от тях за най-малките участници – Даниел Илиев, Кристиян Запров и Ивайло Тунов.

 

Най-възрастният участник, удостоен с грамота и плакет беше 80-годишният Петър Митов от кв. „Виздол“. Кметът Димитър Бръчков пое ангажимент Община Петрич да продължи да подкрепя финансово организационната дейност на станчинарските групи, като пазители на традициите и открои приемствеността, която и тази година се отчита. Той пое ангажимент да се повиши финансирането за групите.

 

Депутатът Георги Динев сравни игрите в Петрич с тези в Банско и обобщи, че представянето на петричките групи и мащабността на самото мероприятия го правят изключително горд.

 

Ръководителите на групи бяха поздравени и от председателя на Комисията по образование към Общински съвет Светла Данаилова. Заместник-кметът Илияна Попова каза, че станчинарските игри са добрата изходна точка за развитие на туризма в петричко и през следващите години ще се работи в тази посока.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 16.01.2020

1 USD =1.76 BGN

1 EUR =1.96 BGN

1 GBP =2.28 BGN

10 CNY =2.55 BGN

1 CHF =1.82 BGN

100 JPY =1.60 BGN